måndag 2 december 2013

Dumheter världen över

Ser att myndigheterna i Borlänge vill sätta stopp för bland annat tårtkalas, av följande skäl:
"Ekonomi. All mat som erbjuds i förskolan och skolan ska bekostas av verksamheten.
Folkhälsa. Livsmedelsverket avråder från söta drycker, bakverk, glass och godis i förskolan.
Orättvisa. Det blir orättvist för de familjer som inte har råd att bjuda.
Allergi. Någon måste ta ansvar för att allergiska barn inte får i sig felaktiga livsmedel."

Den första punkten bevisar bara att de styrande vill ha absolut kontroll över alla aspekter i samhället, till och med vad barnen äter och vad de vuxna tillåter dom att äta.
Den andra punkten är bara löjlig. Vad Livsmedelsverket tycker är uppenbarligen lag för dessa politiker och myndighetspersoner. En enstaka gång varje vecka gör det ingenting att barn äter nåt sött. Samma sak för vuxna.
Den tredje punkten spelar ingen roll eftersom barn inte ser det på det viset. Barn från sämre lottade hem blir bara glada att få vara med och ha skoj med dom andra. Det är när vuxenvärlden tränger på som orättvisor blir till.
Den fjärde punkten blir onödig då de allra flesta föräldrar talar om att deras barn kan vara överkänsligt mot nån viss mat.

Hela den här politiken andas överstatlighet och ingrepp i folks privata angelägenheter. Politik ska vara till för att hjälpa människor, inte lägga hinder för dom i form av pekpinnar och dumma regler. Ska den kommunala fikan förbjudas samtidigt, med mat tillhandahållen enbart av kommunal verksamhet?

Mer dumheter med barn involverade. En kurs för lågstadieelever i ledarskap har utarbetats av en amerikansk mormon. Mormoner hör till den där sekten i USA som tror att de har magiska underkläder, tror att USA är det egentliga utlovade förlovade landet som det talas så vitt och brett om i bibeln, samt hade rasismen underförstått inskriven i sina regler fram till 1970-talet. De ville också ha månggifte med på programmet, men fick bassning på den punkten av den amerikanska regeringen. Själva utbildningen låter som hjärntvätt, av artikeln att döma.

Nu har de luddigaste lagarna rörande mobiler i bilar börjat gälla. Man får tala i telefon, men inte knappa på den, medan man kör. Vem ska efterleva denna lag egentligen? Hur ska den efterlevas? Det är bra att man försöker, men det är inte på långa vägar så bra som det borde kunna vara.

Så nu vet ni vilka dumheter våra politiker och myndigheter håller på med. De petar i vårt privatliv och vill att alla ska vara "goda" medborgare, men det blir oftast bara pannkaka av alltihop.
"Some other place, somewhere, some other time"

Populära inlägg