fredag 13 mars 2009

Dumskallarnas julafton del två

Som om det inte redan fanns gott om saker att reta upp sej på så finns det ett antal journalister som inte vill låtsas om att det finns åsikter som skiljer sej från det som några få har kommit överens om. I USA finns det såna journalister, liksom här hemma i Sverige. Den amerikanska artikeln beskriver hur en reporter vid anrika New York Times, Andrew Revkin, hela tiden sablat ner allt som skulle kunna beskrivas som kritik gentemot vad han själv kallar konsensus, dvs att alla är överens, gällande klimatfrågan. Att två enkäter bland amerikanska folket visar att de flesta tycker dels att människan INTE är orsaken till förändringar i klimatet, dels tycker att media överdriver rapporterna och skrämmer befolkningen i onödan, bryr sej inte Revkin om. Artikeln ifråga gör narr av Revkin, med rätta.

Visst, alla kan vi väl acceptera att ingen har en åsikt som alla kan hålla med om, det är det som är det fina i kråksången när man talar om demokrati, men att dessa alarmister gång på gång duckar för en ordentlig debatt och bara predikar för sina egna troende hela tiden samt att de likaså duckar för de bevis som gör processen kort med TEORIN att människans aktivitet skulle vara den drivande faktorn bakom klimatets förändring, först från allt varmare till allt kallare. Dessa bevis behöver jag inte ens presentera länkar till eftersom det redan presenterats på min blogg, samt hos andra bloggar. Se bara här, här och här. De kan mer än vad jag kan i ämnet och deras bloggar besöks av ännu mer kunniga människor vars kunskap borde utnyttjas bättre. Läs på om toriumkraftverk och liknande alternativa energikällor istället för att flumma om vindkraft.

Puckon har det alltid funnits men det är verkligen synd att även de smarta går på sånt här. Har WWF aldrig hört talas om evolution?

Dumskallarnas julaftonVintern är strängare i Nordamerika, Europa och Asien än på många år med mer snö, köldrekord med flera döda som följd. Ändå går klimathysterikerna igång som aldrig förr med sin propaganda, nu senast riktat så att föräldrar ska kunna indoktrinera sina barn och vice versa med denna 2000-talets motsvarighet till flagellanterna. Man skulle kunna tro att med ett kallare klimat som vi haft de senaste decenniet så skulle de tystna men de är mer högljudda än nånsin. Jag blir faktiskt lite rädd när jag ser dessa officianter som bara struntar i de senaste rönen och istället klampar på i bästa Ragnaröksstil. Då är denna artikel från SRs egen vetenskapsredaktion mer sansad och verklighetstrogen.

Men en del av dessa klimatgalningar måste ändå vara dummare än tåget, det säjer åtminstone tut!


Foto hittat på nätet.

Populära inlägg