måndag 31 maj 2010

Maffiastaterna i Mellanöstern

Det finns ingen hejd på tokerierna i Mellanöstern. Vanligt folk får lida för vad några politiker och fanatiker anser vara stater byggda på religion, det värsta man kan bygga en stat på. Det kvittar var ens sympatier ligger nånstans och vad man anser vara rimligt, det finns INGA demokratier i Mellanöstern. Staten Israels agerande gentemot det biståndsfartyg med tillhörande konvoj kallat Ship to Gaza bevisar detta. Syriens långvariga strupgrepp på Libanon bevisar det också. Iran ska vi bara inte tala om.

Staters "rätt" att försvara sej är inget annat än förklädd religiös fanatism med ett litet tillskott av extra idioti i form av patriotism. Det faller kanske inte dessa fanatiker in att vanligt folk säkerligen vill leva i fred, utan bomber och ständiga hämndaktioner hit och dit. Det är fel av de större länderna att stödja dessa fanatiker för de föder bara den eld som leder till ännu fler maffiaaktioner.

För egen del har jag slutat tro på att nåt av de länder som finns i den här regionen nån gång kommer att få fram äkta demokrati eller ens nåt som liknar demokrati. Israel lever högt på stödet från USA och sin förfalskade historia om ett förlovat land. Saudiarabien är världens värsta kvinnoförtryckarnation tillsammans med Oman och Iran. Irak är en enda röra, konstgjort som det är av flera folks områden. Syrien bidar sin tid och kommer säkert med fler dumheter i form av övergrepp mot Libanon. Jordanien lever nåt slags kalifliv som om det vore guldåldern på 900-talet. Inget av dessa länder är värdigt att ens handla med så länge de förstör för folken i respektive land. Vad det palestinska folket anbelangar så ge dom en stat, ge dom chansen att göra bort sej lika mycket som deras grannar redan gjort i 60-70 år!

Ska tillägga att Israel är en skymf mot alla judar på samma sätt som Saudiarabien och Iran är en skymf mot alla muslimer. Ett storskaligt krig mot dessa nationer vore kanske inte så dumt. Men då ska enbart fanatikerna och deras hantlangare bort, vanligt folk ska inte behöva lida. För övrigt är all religion en skymf mot mänskligheten, framför allt vad gäller de saker som den får folk att göra i dess namn. Religion ger legitimitet för de fanatiker som vill ha makt (Israel är här ett perfekt exempel) och gärna också ett imperium. Den som ser Mellanösterns nationer som nåt annat än maffiastater är antingen en diplomat med skygglapparna för ögonen eller en fanatiker själv. Det enda land i regionen som är någorlunda normalt är Libanon. Hoppas att de kan bli sekulära på riktigt.

Populära inlägg