fredag 1 augusti 2014

Vi vet ju vilka terroristerna är, inte sant?

Vår "kära" regering och riksdag vill absolut inte ha någon diskussion om övervakningen och det faktum att en sökning på orden "övervakning" och "FRA" på Google endast ger länkar till nyheter om detta från i fjol tyder på att tidningarna fått signaler från politikerna att detta inte är något att bry sej om. Endast några få artiklar i svenska tidningar, mestadels skrivna av forskare och krönikörer som ogillar att man använder spioneri över internet där det går igenom vanligt folks e-post och chatmeddelanden som om dessa vore terrorister, allt enligt det datalagringssystem man försökte göra lag av här i Sverige, och vars beslut i EU-domstolen man vägrar acceptera från politiskt håll. Det är såååå viktigt att alla myndigheter med ansvar för att upprätthålla lag och ordning här får veta vilket recept på hallongrottor Emma Larsson skickade till sin kompis Annica Lundberg i förra månaden. För vi vet ju egentligen vilka terroristerna är, inte sant?

Man går alltså igenom hela internet för att hitta små tecken på att terrorister agerar där. Det liknar den där skämtteckningen där alla tittar ut i rymden efter tecken på att utomjordingar är fienden, medan kackerlackorna samtidigt planerar att ta över jorden. Personligen tror jag inte terrorister är så naiva att de använder internet för att planera sina dåd, än mindre ringa till varandra för att tala om att nu är det dags. Nej, jag tror de är smartare än så. Dessutom är åsikter om att någon borde dö eller kokas i olja skyddade av yttrandefriheten. Att direkt hota någon till livet är väl inte speciellt smart men jag anser att man ändå bör få säga hårda ord utan att någon myndighet tycker att man är en skurk. Skurk är man väl först när man verkligen planerar att döda någon. Ett dödshot är inget bevis på planering av mord, snarare att det inte står riktigt till i nervbanorna i huvudet på den som uttalar ett dödshot.

Visst, de kanske använder internet för att ta reda på saker, men skicka meddelanden om var de är vore att tigga om att åka fast innan de ens har hunnit säga flasklock.
Ironin är stark här, eller hur?
De som tjänar på att datalagringsdirektivet fortsätter vara lag här i Sverige och att NSA spionerar på allt och alla runtom i världen är förstås politiker, tjänstemän och terrorister. För det visar sej att i det flesta fall är de samma sak. Spionageskandalen som ingen verkar vara intresserad av från politiskt håll där UDs datorer hade spionprogram är ett bevis på att terrorister finns i politikernas och deras tjänstemäns egna led.

Per definition är en terrorist en som skrämmer sin omgivning med metoder som inte direkt är normala. Eftersom man UD nu är rejält uppskrämda är de som placerade spionprogrammen enligt denna definition terrorister. Återigen, enligt samma definition är våra svenska myndigheter och politiker också terrorister eftersom de skrämmer delar av befolkningen med metoder som inte är normala. Men vem ställer politiker och myndigheter till svars för att de skrämmer vanligt folk? För vi vet ju vilka de riktiga terroristerna är, inte sant?
"There are two kinds of people in this world : those who believe there are two kinds of people in this world and those who are smart enough to know better."

Populära inlägg