måndag 5 juli 2010

Kinesiska studier av vädret stöder kritiken mot hockeyklubban

Anthony Watts har gjort det igen. Nu har han återgett ännu en rapport som kritiserar Michael Manns hockeyklubba. Den här gången är det ett antal kinesiska forskare med ett antal kolleger i andra länder som satt samman material från ca 2000 år av rapporter och de senaste 100 åren av faktiska temperaturmätningar i landet och funnit att hockeyklubban inte stämmer där heller.

Det är nästan så att man börjar undra om dessa forskare har nåt att komma med i klimatfrågan (obs sarkasm!).

När nu medeltemperaturen för juni månad 2010 var kallare än vanligt för de senaste decennierna vad gäller ett El Niño-år börjar man ju undra med vilka metoder Mann, Briffa och Jones mfl egentligen tog fram sina modeller. Det får vi nog inte veta fullt ut. Eller så är det jag som fått nåt om bakfoten och missat att allt material redan lämnats ut. Jag tycker mej dock ha fått den uppfattningen att herrar McIntyre och McKittrick ännu inte fått tag i allt för att kunna återskapa dessa modeller.

Korvtävling slutar i kaos


Brukar du kappäta med dina kompisar? Nej, trodde inte det. Det är nåt man gjorde när man var liten men vissa verkar inte komma ifrån det även sen de blivit vuxna (?). I USA finns det på fullt allvar kappätningstävlingar i det mesta och korv med bröd är en av de mest prestigefyllda av det slaget. Men det verkar vara en hel del rivalitet inom den "sporten". Bilden ovan visar hur det gick till igår 4 juli i New York när förre mästaren Takeru "Tsunami" Kobayashi (mitt i bilden) förs bort av polis sen han stormat den scen där den nye mästaren, Joey "Jaws" Chestnut, precis korats.

De växer tydligen aldrig upp. Min mamma brukar klaga på att jag äter för fort men det är för att jag gillar det jag äter och då blir jag så upptagen av det jag äter att jag glömmer bort mej. Men aldrig att jag ställer upp i sånt där! Det är mat, ingen tävling!

Populära inlägg