onsdag 9 januari 2013

Ingen uppvärmning, inget fel på vår planet

Romarna hade augurer, kelterna hade druider. Andra folk hade liknande figurer i sin religion som kollade naturen efter tecken som kunde tyda på att världen skulle vara som den alltid varit eller gå under. Idag har vi modeller i en dator. Det gemensamma dessa många gånger av makten utnämnda teckentydare har är att de utgår från en förutbestämd åsikt det är nåt fel på jorden.

Men det är naturligt att tro att det är fel på vår planet eftersom vi i grunden fortfarande är det där skrämda djuret på savannen som ser faror överallt. Trots att vi numera är det dominerande djuret på jorden så uppför vi oss som vi gjorde för 3 miljoner år sen. Den delen av våra gener förnekar sej aldrig.

En gång för alla, det är inget fel på vår planet. Det som sker är fullständigt naturligt och det vi människor gör genom våra utsläpp av gaser är inget som jorden ogillar. Tvärtom verkar planeten älska dom. Klimatfrågan är i allt väsentligt ett i-landsproblem. Det är de rika överallt som har råd att ha ett samvete för sånt här, ett falskt samvete som det verkar vara. För fattiga i Asien och Afrika som kämpar för att slippa detta stigma är detta att behöva anpassa sej till en politisk fråga en sak som i deras ögon mest bekymrar just politiker och folk med ett behov av att få bestämma över andra.

Människor med behov av att synas och påverka andra till varje pris och som har en övertygelse bortom allt sunt förnuft dyker ständigt upp på olika möten där klimatet diskuteras och de tycker och tycker utan att egentligen ha nåt för det.

Det som i slutändan dominerar vårt klimat, rymden, verkar ignoreras på samma sätt som många i den trakt jag bebor ignorerar världshändelserna i stort och endast bryr sej om vad som händer lokalt.

Det som skadar vår värld är det skräp vi slänger omkring oss, de kemikalier vi släpper ut, de dumheter vi gör i miljöns namn då vi hittar på allt detta med ekologiska produkter. Jag är nämligen inte nöjd med hur dessa kommer till alla gånger. På vilket sätt skulle tomater som odlats på så kallat ekologiskt vis skulle vara mer miljövänliga än konventionellt odlade? Visst, det gagnar inte tomaterna att bli uppskrämda i växthusanläggningar av samma storlek som en fotbollsstadion så såna försöker jag undvika, men normalt konventionella tomater är godare än så kallade ekologiska tomater i mitt tycke.

Det får räcka för idag."Det finns fyra sorters mord; brottsliga, ursäktliga, rättvisa och berömvärda. Denna klassificering tjänar juristerna. För de mördade är den likgiltig."

Populära inlägg