onsdag 7 december 2011

Omskärelse, en styggelse från det förgångna

Ett debattartikel vill att omskärelse ska tillåtas först från vuxen ålder. Det håller jag absolut med om. Vi har nog av fördomsfulla traditioner från öknen som enbart syftar till att förhindra sexuell njutning och hålla individen nere till förmån för de som anser att religionen är allt. De som förespråkar omskärelse måste vara totalt känslokalla inför barns känslor. De lever kvar i tron att bebisar inte har förmågan att känna nåt och att man därför kan inviga dom i "gemenskapen". Omskärelse borde aldrig ha fått komma till.

På tal om styggelser. Vissa kristna ogillar Johnny Depps deltagande i en julsång som skojar med Jesus. Styggelsen är förstås det faktum att dessa kristna inte kan acceptera att man driver med deras profet. Ändå är ju deras dyrkan av en bok en drift med mänskligheten.

Ännu mer styggelser: Pär Holmgren svamlar igen. Det han säger i den här artikeln(?) verkar så flummigt att man skulle kunna tro att han gick på nån stark narkotikaklassad medicin av nåt slag. Det här är klimatdravel av värsta formatet.

"Go on, it's comedy!"

Populära inlägg