lördag 21 september 2013

Dumheter världen över

Det var tala-som-en-pirat-dagen härom dagen. Har ni missat det? Det borde vara en större händelse än det är. Att det är Disney som ligger bakom att många tror att pirater pratade som om de var akut kissnödiga behöver inte betyda mycket. Det kan vi väl leva med, speciellt som det var en speciell dialekt från sydvästra England som användes och den trakten är berömd för sina historiska pirater och kapare.

Det är dags att börja mörda tjuvskyttar och dito fiskare. Ni läste rätt, jag skriver mörda. De har inget berättigande i vår värld, deras familjer borde skämmas och deras uppdragsgivare borde avrättas för brott mot såväl mänskligheten som naturen. De i Kina med omnejd som tror att det ligger något magiskt i elfenben och noshörningshorn, eller nåt välsmakande i hajfenor, har verkligen inte förstått vare sej biologi eller den verkliga världen i stort alls. Till att börja med kan vi övervaka dom från luften.

Transfetterna, eller tramsfetter som de borde kallas, fortsätter att säljas ohämmat, pga den svaga lagstiftning vi har som "bara" rekommenderar att vi ska vara försiktiga med dessa farliga fetter. Alla andra fetter är i stort sett harmlösa men just transfetter, som används för att binda olika ingredienser till varandra i en smet, kan vara riktigt farliga. Många transfetter är syntetiskt framställda genom estring av framför allt palm- och kokosolja. Låter det som nåt att äta?"Always go to other people's funerals, otherwise they won't go to yours."

Populära inlägg