lördag 31 augusti 2013

Krig och fred

Krig handlar om kontroll, kontroll över naturresurser, folket som sitter på naturresurserna och kontroll över en region. Det handlar även om propaganda och att försöka se till att man själv får fördelar på någon annans bekostnad. Vem vinner på att bryta freden och lugnet? Vem vinner på att en civilisation slås i spillror?

Stefan Molyneux säger det bra när det handlar om den senaste konflikten USA verkar ge sej in i:

Hyckleri är det nog alla gånger när någon säger att man ska skipa rättvisa och sätta den man kallar diktator på plats när det man vill är samma sak som diktatorn, nämligen behålla kontrollen över "boskapen", dvs människorna. Är det verkligen USAs uppgift att skipa rättvisa i det här läget? Det ställer bara båda sidor i konflikten i dålig dager eftersom det förmedlar intrycket att man inte klarar av sina inre angelägenheter utan extern hjälp. Som om USA vore en vuxen person som tar två barn som slåss i öronen och säger åt dom att hålla sams.

Sen kan man ju fråga sej vilket budskap det sänder till Nobelkommittén i Oslo som förärade Barack Obama fredspriset för några år sen. Kanske George W Bush kan komma ifråga för samma pris för sina insatser i Irak och Afghanistan, eller är det bara demokrater som får det priset?
"Fighting for peace is like screwing for virginity."

Populära inlägg