onsdag 9 september 2009

Microsoft - det desperata företaget

Microsoft är på krigsstigen för fjuttionde gången i ordningen. De är verkligen rädda där i Redmond, Washington, för det stora hemska monstret från Silicon Valley, nämligen Apple Inc. I och med den kommande lanseringen av det som hittills kallats Windows 7 går Microsoft ut med en reklamkampanj där man desperat försöker visa världen att Mac OS X minsann inte är det bästa operativsystemet. Man visar upp 16 "argument" varför vanligt folk som köper datorer inte ska välja en Mac.

Framför allt det femte argumentet skriker desperation. På vilket sätt skulle snygga bakgrundsbilder, inbyggda skärmsläckare och diverse ljudscheman vara en fördel med att ha windows? Det finns inbyggt i alla operativsystem sen hedenhös, nåja, i alla fall sen mer än 10 år tillbaka i tiden. Att mängden spel och andra program sen skulle vara ett argument att skriva hem om förstår inte jag. Det är exakt samma argument som "750 miljoner flugor kan inte ha fel - ät skit!"

MacWorld gör rätt i att göra narr av Microsofts tilltag. Apple gör rätt som fortsätter beskriva PC-världen som en grå och trist värld. Vill man ha humor från Microsoft kan man alltid se deras VD Steve Ballmer göra våra närmaste släktingar sällskap i en dans.

Den okända sidan hos The Beatles

Att artister då och då svär i sina låtar vet väl alla. Nu visar det sej att det finns en rätt främlingsfientlig version av The Beatles klassiska låt "Get Back" från 1969. Här nämns bland annat pakistanier i ett mindre smickrande sammanhang. Låten var en protestsång mot vad man kände inför invandringen av just pakistanier och indier vid den här tiden. Som alla andra främlingsfientliga synsätt beror det på okunskap. Fast jag vet inte vad herrar McCartney och Starkey anser idag ifråga om invandringen. Det bryr jag mej inte om heller. De har kanske ångrat hur de framförde låten från början.

Populära inlägg