torsdag 25 november 2010

När vindarna viskar ditt namn...

För andra året i rad har vintern kommit tidigt och påverkar oss här i Norden menligt. Flera dagar nu har vindarna tjutit i de springor som finns i otäta fönster. En natt tyckte jag mej faktiskt höra vinden yla på Al Gore. Men så illasinnad är nog inte naturen att den hånar oss med hans namn. Jaha, vad har då hänt i den stora stygga världen, om vi bortser från krig, svält, övergrepp av olika slag och dumma politiker?

Maggie nämner en artikel hon läst i sin lokaltidning, Helsingborgs Dagblad. Man citerar där meteorologer som ser ännu en vargavinter komma och den pga den nordatlantiska oscillationen som befinner sej i en negativ fas. Meteorologerna verkar inte förstå varför det sker en andra vinter på raken.

Då kanske denna upptäckt att Henrik Svensmark har fått rätt i att kosmisk strålning interagerar med de delar av vår atmosfär där medelhöga moln bildas. Effekten är inte stor i sej men många bäckar små, som det heter.

Jag är inte helt säker på att de har med varandra att göra men jag nämner det i alla fall, av den händelse att de verkligen visar sej göra det.

Så när du är ute nästa gång och hör vinden ryta då kan du vara säker på att den inte säger "global uppvärmning orsakad av människan". Den säger nog snarare "välkommen till universum, du lilla tvåbenta varelse!"

Populära inlägg