tisdag 3 augusti 2010

Dumheterna haglar på DN Debatt

När man som bäst tror att klimatdravlet är över, att frågan inte längre kan vridas och vändas på mer, att hela AGW-falangen har lagt sej ner och accepterat att kriget är över så kommer denna lilla pärla av verklighetsfrämmande trams från diverse miljömuppar som tror sej göra nåt bra för vår planet. Dessa organisationers representanter har det gemensamt att de med alla till buds stående medel vill kunna påverka politikerna att göra som DE vill. Vad de vill är uppenbart, de vill att vår planet ska "räddas" från en klimatkatastrof och de har motmedlet, politiska och ekonomiska medel med vilka de kan tvinga folk att leva som de själva gör.

Det sista där kan tolkas som en konspirationsteori men nån konspiration är det verkligen inte tal om. Det är konstaterat faktum att politiker av olika slag vill kontrollera vanligt folk och regleringar är ett av många sätt att uppnå kontroll. Fler tycker som jag gör även om jag inte direkt kollar dessa människors politiska hemvist eftersom jag ser nästan alla politiska åskådningar som skrämmande och farliga - i praktiken.

Så länge det finns såna här människor som tror sej veta vad som är bäst för den här planeten så länge kommer vi inte kunna besvara frågan: Finns det intelligent liv i universum? Eftersom vi accepterar att vi är en del av universum kan vi inte svara ja på den frågan...

Politisk korrekthet är hyckleri

Vassego, gott folk, Pat Condell levererar en bredsida gentemot de som inte kan se skillnad på religion och frihet:Vi är många som tycker så här men få vågar säga vad han/hon egentligen tycker. Det handlar inte om att vara snälla eller stygga mot araber, perser eller andra folk ö h t, utan det handlar om religion! För oss som inte gillar religionens sätt att styra hela samhällen och som genomsyrar det på ett närmast perverst vis är såväl islam, judendom som kristendom sjukdomar som måste tas bort från dessa samhällen. De människor lider under dessa sjukdomar måste gå att bota på nåt vis. Fundamentalism kan de ha ändå, se bara på politisk eller nationalistisk fundamentalism som så lätt dyker upp i länder där religionen försvinner.

De inom knogarna-i-marken-falangen inom de främlingsfientligare delarna av vårt samhälle hoppar förstås på detta tåget och skriker ut sitt hat mot islam med den missriktade uppfattningen att en arab = muslim. En arab är dock långt ifrån alltid en muslim. Det finns många religioner inom den arabiska kultursfären och inte alla araber är heller religiösa. Många är ateister och agnostiker. För mej är en arab en människa från det område som kallas Arabien i sydvästra Asien. Det är lika lite som en svensk ett sammanhållet folk utan är snarare en lös sammanhållning med någorlunda likadan kultur och språk. Det borde det vara för de flesta andra människor också.

Vi borde inte göra nåt bara för att en tradition, en religion säger att så borde vi göra. Det är vår personliga övertygelse här och nu som ska avgöra vad som är bäst. Av den anledningen är religioner alltid av ondo och kan inte åberopas som försvar när man vill förbjuda huvuddukar av religiöst ursprung. Som praktiskt plagg som skydd mot elementen har en sådan lag ingen inverkan på, det är traditionen, religionen som påverkas här. Att det ö h t behövs en lag för att reglera sånt här visar än en gång på svagheterna i den doktrin som har kommit att kallas politisk korrekthet. Hade vi haft modet att stå emot religioner och religiösa doktriner hade vi sluppit ta detta farliga och egentligen frihetsinskränkande steg, i alla fall vad gäller Frankrike och Belgien. Låt oss hoppas att vi i Sverige kan undvika det och låta religiösa symboler stanna hemma, dvs inomhus, eller i de respektive ställen religiösa går till för att utöva sina vuxenlekar.

Jag tänker avsluta med några påståenden som jag inte tänker förklara utan det får du som läsare försöka utröna själv:

Fred är ingen rättighet, det är nåt man tilltvingar sej.
Frihet är en rättighet på alla plan. Den som förnekar andra rätten till frihet är dum och ond.
Politisk korrekthet är tunt beslöjad fascism och självcensur för de svaga i samhället för att göra sej starkare på andra människors bekostnad.
Religion är starka människors sätt att hålla andra i schack. Det är som politik fast med löftet om ett evigt paradis.
Främlingsfientlighet, xenofobi och rasism är ett sätt för mindre kunskapsbevandrade människor att hålla det okända borta. Det utnyttjas flitigt av människor som söker bekräftelse och som besitter lite mer kunskap.

Uppdatering 100804: Bionicdance på Youtube lade 12 maj ut den här videon som uttrycker något av det jag försökt skriva om ovan:Som sagt, ALLA religioner är av ondo, även de som predikar fred och frihet. För det är det inte allas fred och frihet...

Populära inlägg