fredag 22 oktober 2010

Klimatkameleonterna

Om det är fråga om global uppvärmning borde den här lille gynnaren snart bli röd.
Det är karma i klimatfrågan och alarmisterna är riktiga kameleonter. Så ser Steve Goreham på saken när han gästskriver hos Anthony Watts. Han förvånas över att alarmisterna hela tiden lyckas få alla former av väder till att vara mänskligt skapad global uppvärmning eller som det tydligen nu ska kallas global rubbning (original global disruption, ett uttryck myntat av John Holdren).

Goreham tar upp exemplet från förra vintern som enligt brittiska motsvarigheten till SMHI, MET Office, sade skulle bli exceptionellt mild med lite snö. Den vintern blev istället snörik och kall med svåra följder för många gamla och fattiga i Storbritannien. Den här bilden som NASA tog av ön talar sitt tydliga språk:

Hela ön från Skottland i norr till Land's End i söder var täckt av snö. Goreham förundras över att snö och kyla nu också ska räknas in bland det som mänsklig påverkan på klimatet orsakar. Men blir det en sån vinter till får vi verkligen se om klimatkameleonterna klarar sej ännu en gång.

Förresten har en bra replik på insändaren till SVD härom dagen kommit in. Sydafrika behöver energin och kolkraft är renare än man tror, även om utsläpp av svavel och kvicksilver fortfarande är ett problem.

Den mest bisarra nyhet jag läst på länge

Den här bloggen är inte bara enkelspårig och tendentiös, den handhar bisarra händelser också. Som den här att en krokodil ska ha orsakat en flygplanskrasch i Kongo den 25 augusti i år. Enligt artikeln ska en krokodil, som förvarades i en väska, ha kommit lös och orsakat panik bland de ombord. Många ska ha tagit sin tillflykt till cockpiten och därvidlag fått planet att tippa över och krascha. Man har ju hört talas om "Snakes on a plane" men det var fiktion. Återigen bevisas det alltså att verkligheten överträffar dikten när en krokodil orsakar problem ombord.

Två frågor bör man ställa här:

1) Hur dålig var säkerheten vid flygplatsen att en person kunde smuggla ombord en krokodil i en väska?

2) Fanns det inget separat förvaringsutrymme för väskorna?

Det finns säkert ännu fler frågor men detta är vad jag kunde komma på nu.

Populära inlägg