tisdag 3 februari 2009

Det miljöfarliga miljötänkandet (del två)

Med rubriken "Fossilbränsle räddar miljön - biobränsle förstör den!" går Magnus på bloggen En kättares notiser till skarp attack på miljörörelsen och deras omhuldade biobränsle. Bl a ligger denna jakt på biobränsle bakom hotet mot orangutangerna i Indonesien. Allt detta i miljöns och klimatets namn. Vad är viktigast, människans eller världens överlevnad? Med Al Gores sätt att se på saker och ting har vi snart gått under allihop.

Gored Earth


För alla med humorn i behåll kommer här Gored Earth, en humoristisk syn på klimatdebatten och framför allt Al Gores evangelium. Så sätt igång och skratta bara.

Odjuret kommer krypande från söder

Nu försöker tydligen EU-parlamentet stoppa The Pirate Bay redan innan det ens blivit nåt utslag i det justitiemord, förlåt den rättegång som ska hållas i mitten av februari. Som tur är finns det rådiga personer i alla läger i det parlamentet som hållit dessa odjurets krafter stångna. Sauron får inte sin makt ännu. Han får vänta...

De arga blogginläggen

"De här damerna på de stora drakarna har nog en dold agenda. De tävlar om vem som kan få flest arga kommentarer på bloggarna."

Orden ovan skrevs av en kommentator till ett inlägg på Maggies blogg. Det ligger nåt i det. Den vinner som kan få flest röster från den tveksamt inställda sidan av klimatdebatten. En sorts åsiktsregistrering så de vet vilka de ska ignorera nästa gång de skriver en artikel om hur nära undergångens rand vi kommit. Det handlar inte om censur, utan om nåt värre, det handlar nämligen om att strunta i att det finns människor som tycker annorlunda än man själv gör.

Men i bloggvärlden finns inga såna regler. Där skriver anhängare och deras motståndare hipp som happ utan att det finns andra hinder än att man tar bort vad som anses vara spam. Man kan också låta kommentaren stå oemotsagd och låta andra svara på detta, precis som jag gör. Det tidningarna gör är att blunda för den här sortens demokrati. De skriver sina artiklar, upplåter lite plats för bloggkommentarer och ser till att kritik döljs vid "rätt" tidpunkt och låter den komma fram igen när kusten är klar.

Kan vi spå om framtiden för hur det kommer att se ut på tidningarnas sidor om ca 10 år?

Populära inlägg