torsdag 17 januari 2013

Kamerahörnan: Dags att se sej om efter nästa kamera?

Min nuvarande kamera, fotad av min förra kamera.

Jag har nu haft min kamera, Canon EOS 1100D, sen 25 maj förra året och redan har jag börjat snegla uppåt i näringskedjan. Det är inte så att jag har tröttnat på kameran, tvärtom är den så bra att jag häpnar inför den varje gång jag använder den, trots att den ju "bara" är en ingångsmodell för nybörjare och lättare entusiaster. Det är inte heller så att jag har skadat den.

Det känns nu att jag har lärt mej tillräckligt mycket om kameror att jag känner mej mogen att skaffa en mer avancerad kamera. Frågan är bara vilken modell jag ska skaffa. Eftersom jag skaffat objektiv som är gängade för Canon får jag väl stanna i den fållan, såvida jag inte säljer allt. Jag är inte så beroende av vilket märke det är på kameran, bara den passar mina behov och fingrar.

Vad passar mej och mina behov bäst? Jag fotar diverse objekt för jobbets skull och privat är det stjärnhimlen, bilar och landskap som gäller. Nån enstaka människa då och då slinker med. Det klarar min nuvarande kamera rätt bra men det finns ju funktioner och bildkvaliteter hos de kameror som finns högre upp på skalan som gör att jag tittar på dom lite extra. Detta eftersom jag vill ha så bra kvalitet så möjligt. Jag vill kunna ta foton som håller för en närmare granskning, rent skärpemässigt. Det är väl pedanten i mej som talar, men så är det.
 
Just nu tittar jag på en EOS 650D och den är mer än lovande i mina ögon. Priset är inte så tokigt heller. Det ska bli intressant att se om jag kan få loss tillräckligt medel att köpa en i sommar. Jag ser fram emot tanken faktiskt..."Kreativitet är att få göra misstag. Konst är att veta vilka av dem som skall sparas."Populära inlägg