fredag 9 september 2011

Jag är inte ensam...

En artikel på Newsmill om det så kallade näthatet visar sej tangera min syn på det som skett. Jag har dock inte skrivit samma ord och inte heller har jag pekat ut tidningarna som skyldiga till att vi har de kommentarer vi sett hittills. Detta pga att jag inte kommit så långt i mitt resonemang. Men visst har Olle Andersson rätt i att medierna bär en stor del av skulden till att åsikterna blir så extrema när invandrare och invandring kommer på tal. Kommentatorerna har ju matats med subtil propaganda från nogräknade talare i diverse medier, framför allt de stora drakarna.

Så nog kan man säga att tidningarna har bundit ris om egen rygg och nu vill de inte låtsas om att de till viss del är orsaken till de intelligensbefriade kommentarer som ibland dyker upp bland de mer "normala" och de som kan kallas politiskt korrekta. Som Olle själv skriver:

"Det är således inga marsmännskor vi pratar om, utan själva kärntruppen hos kvällstidningsläsarna. Vanligt folk, skolade av de vrål och brölanden i silkespapper som möter dom dagligen i redaktionella texter. Det är emot dessa svenssons som chefredaktörerna nu vänder sitt förakt. Varenda tidningschef visste att så här skulle det bli i slutändan när kommentarerna släpptes fria, men girigheten fick sista ordet: hat säljer."

Som jag själv skrev förra gången jag skrev om detta så vore det bättre att de som skriver artiklar ber de som kommenterar att hålla hövlig ton och att de bör uppföra sej som de gör på en tillställning av något slag. Det är ju en offentlig plats, ett forum där många möts. Ta kontakt med de som kommenterar, ni journalister! Skriv att ni ogillar hätskheten i det som skrivs tillbaka, men framför allt, gör inte tidningen till ert personliga forum där ni skriver era åsikter hur som helst. Lite band på ERA hätskheter får ni allt också lägga, eller hur? Tidningen ni jobbar för har en speciell agenda och den bör ni följa i mångt och mycket. För om ni spyr galla över nåt, hur subtilt det än är (vi som är klimatfrågans skeptiker kan vittna om den gallan) så blir det bara att ni får igen samma sak tusenfalt av både initierade och dumskallar. Så var försiktiga med censuren, journalister, för det är ni som har skapat problemet från början!


"Varför skjuta upp till morgondagen
vad din mamma kan göra idag?"

Det händer saker inom forskningen kring människans förhistoria

Australopithecus Sediba. Bild från svd.se

Ännu en länk i kedjan som leder fram till oss som art har tillfogats. Den här gången från Sydafrika. Den här arten har fått namnet Australopithecus Sediba och vandrade här på jorden för 2 miljoner år sen. Dess upptäckare hävdar att detta är vår föregångare, snarare än Homo Habilis. Deras händer och fötter är mer lika våra än andra samtida förmänniskor. De gick förstås upprätt som alla andra förmänniskor. Enda problemet är att hjärnan verkar mindre än hos Homo Habilis. Frågan blir då vad detta betyder för forskningen som sådan. Det finns utrymme evolutionärt för en utveckling från båda släktena så det blir intressant att se om de hittar fler arter som kan tänkas vara föregångare till oss. Sista ordet i den här saken är definitivt inte sagt.


"Det viktigaste är inte att hitta intelligent liv i rymden
utan att finna det här på jorden."

Bra rutet!

Det behövs en rejäl motpol gentemot tokfeminismens värsta later och avarter. Pär Ström gör sitt jobb på sitt håll men det behövs nog en kvinna för att det ska få genomslag på riktigt, skulle jag tro. Kanske det här inlägget får fart på de riktigt jämställda kvinnorna. Det är faktiskt rätt tröttsamt att se tokfeminismens företrädare få all uppmärksamhet istället för de som verkligen kämpar för människors lika värde och jämlikhet.

Äkta jämställdhet kommer av samarbete, inte för att någon eller några försöker tvinga fram det genom lagstiftning eller genom att tvinga det på folk på andra sätt. För övrigt är jämlikhet att föredra framför jämställdhet. Se bara definitionen av respektive ord så förstår du vad jag menar. Det senare garanterar inte individens rättigheter såsom det förra gör. Jämställdhet verkar mer stå för ansiktslös kollektivism utan reellt samarbete mellan folk och fä snarare än att se till vad varje människa får och bör göra tillsammans.


"Vi vill ha samma rättigheter som de egoistiska männen. Se bara på hur de styr landet! De ha vanskött det, så det är synd och skam åt det. Vi kvinnor kunde göra det lika bra. Är då vårt krav om jämlikhet med dem icke berättigat?"

Populära inlägg