fredag 24 oktober 2014

Tema fotografering: Ny kamera!

Nu är jag riktigt exalterad. Jag har alldeles nyss beställt en ny kamera. En Canon EOS 700D som på sikt ska ersätta min nuvarande arbetshäst, Canon EOS 1100D. Det har krävt en hel del sparande och jag är uppriktigt förvånad att min mage inte minskat i omfång i den takt jag trodde den skulle göra, som jag har sparat och gnidit.

Till utseendet är den snarlik min nuvarande, men aningen större och känns mer stabil i handen. Om den håller vad den lovar ska jag förhoppningsvis kunna ta bättre bilder i dåligt ljus utan att behöva öka ISO-nivån till de löjligt höga nivåer jag behövt hittills, eller använda blixten i samma omfattning som nu.


Med följer ett bättre objektiv också, sägs det. Vi får se hur det är med den saken när kameran kommer i nästa vecka. Något jag gillar med kameran är att man kan vika och vrida skärmen ut från huset så man kan se motivet om man vill utan att behöva hålla kameran intill sej i alla lägen. Man kan också peka på skärmen för att ta ett foto. Jag tror dock inte jag kommer att använda den funktionen så mycket i början. Det kommer kanske sen. Jag gillar också att man kan vrida inställningsknappen hela vägen runt så man inte fastnar i endera sidan av inställningarna.

Den gamla kameran kommer jag att behålla tills vidare, som extrakamera. Det kan hända att jag behöver fler vinklar på samma gång, ifall jag vill experimentera. Nu går jag verkligen i väntans tider. Jag tror jag vet hur de känner det som storhandlar i modebutiker och liknande ställen. Nu ni, på min arbetsplats, får ni se upp när jag kommer med två kameror!"When words become unclear, I shall focus with photographs. When images become inadequate, I shall be content with silence"

Populära inlägg