fredag 15 april 2011

Sexkontrakt kommer att döda lusten

Tänk dej följande situation: Du och din tjej ska ha sex för första gången i eran relation. men helt plötsligt tar allt det sköna, sensuella slut i och med att hon (eller du) presenterar ett kontrakt, antingen i skriftlig eller muntlig form, där ni måste försäkra att båda parter är med på att ha sex, att inget tvång är involverat. Jag kan tänka mej att det tar slut där, vilka förväntningar som än har funnits på kvällen ifråga.

Finns det något mer dödande för lusten än att behöva tänka? För inte planerar man väl in sina amorösa stunder för fredagen på måndagen och skriver kontrakt för det? Då är ens liv lite väl inrutat och då finns ändå en form av tvång med i bilden, nämligen det skriftliga som BINDER en att följa det kontrakt man skrivit. Man förbinder sej alltså att följa en ingånget avtal, som om ens sexuella relationer vore ett kontrakt i stil med att låta målare komma för att renovera ens hus. Så istället för emotionellt tvång ska vi nu ha legalt tvång. Stod inte Alliansen för liberala idéer? Det här hör mer hemma i "1984".

Såna tankar dyker upp i mitt huvud pga detta debattinlägg vilket är emot ett lagförslag vars implikationer kan bli det jag stormar emot ovan. Vem ska kontrollera att denna lag efterlevs? Ska vi ha en speciell grupp människor som tar sej hem till alla som man misstänker ska ha sex den dagen? Ska vi ha elektroniska kontrakt och tvingas ha sex framför webbkameran så myndigheterna kan se att allt gick rätt till fram till och med penetreringen?

Och vem ska få ha sex? Precis som en person med användarnamnet appel1979 skriver på aftonbladets kommentarssidor: "Om man är under 18 (och självklart över 15), måste man ha målsmans underskrift då?" Frågan är om inte Beatrice Ask vill förbjuda ALLA under 18 att ha sex, som vissa delstater i USA har infört. Kanske SD vill ha med en klausul som förbjuder immigranter att ha sex utan såna här kontrakt. Ska politiskt opålitliga få ha sex? Ska blinda få det, dyslektiker, döva? Då är vi framme vid den vision Eric Blair (under pseudonymen George Orwell) hade med sin bok "1984". Politiker ska hela tiden lägga sina näsor i blöt där de inte bör vara. 


Låt oss hoppas att det lagförslaget aldrig blir realitet. Det skulle döda all normal diskussion. 99,99 % av alla kvinnor och män förstår ordet NEJ och agerar i enlighet med ordet. Den oerhört lilla minoritet som inte gör det och agerar enligt egen plan är så liten att den egentligen borde försvinna in i statistiken. Kriminalitet har egentligen inte med sex att göra, det handlar om makt och pengar. Men Beatrice Ask lever på 1880-talet i sitt sinne och ser sex som nåt fult, uppenbarligen.

Populära inlägg