söndag 13 januari 2013

Mr. Freeze numera en del av Big Oil


Det här får ni inte läsa i de stora tidningarna i Sverige: Al Gore har sålt ut till Big Oil. Han har sålt sitt mediabolag till Al Jazeera, som ägs av oljeintressen i Mellanöstern. Grönt och klimatvänligt, eller hur? Intressant förresten att se hur DN, SVD och Aftonbladet i det tysta mer eller mindre monterat ner sina specialsidor om klimatet. Senast skrivna på SVDs blogg om klimat och miljö är från september 2011. Det säger allt.

"Att vara engagerad i politik är som att vara fotbollstränare. Man måste vara klyftig nog att förstå spelet och dum nog att tro att det är viktigt."

Kejsar Ming kan ostört anfalla oss


Forskare menar att vi är dåligt förberedda på hot från yttre rymden. Kanske inte i form av anfall från främmande civilisationer utan mer från mer reella ting, meteoriter och asteroider. För vad gör vi för att kunna avvisa dessa främmande kroppar då de kommer inom jordens "intressesfär"? Asteroiderna är ju inget hot mot jorden som sådan, de krossas utan vidare pardon mot vår planets yta, men för livet som bebor ytan är dom ett extraordinärt hot. Det senaste riktigt stora konfirmerade nedslaget, för 65 miljoner år sen, var ju den främsta orsaken till att ca 70 % av allt liv som fanns då dog ut.

Atombomber har använts i filmer t ex "Deep Impact" och ett annat förslag inkluderar att knuffa bort dom med missiler som får banan att ändras. Frågan är vilken effekt de skulle ha i verkligheten och en annan fråga är om nån får tummarna loss att verkligen testa detta när det väl behövs. Vi får helt enkelt invänta den dagen det blir aktuellt."Alla du känner avundas dej!"

Bildsöndag

Torshälla som det såg ut i början av 1990-talet eller slutet av 1980-talet.
Skidanläggning i skogen utanför Malung
Moln"Musik renar själen från vardagens damm"

Populära inlägg