tisdag 7 december 2010

Ångest!


Det senaste inom AGW-världen (dvs den fantasivärld klimathotarna lever i) är klimatångest, alltså en överdriven känsla av hysteri inför en framtid där haven stiger, värmen likaså plus att alla skogar försvinner samt öknarna breder ut sej. Politiker, inkompetenta och/eller mindre nogräknade forskare, tyckare och maktgalna journalister utan förmåga att kolla källor har all skuld i detta. De har spridit en spekulativ hypotes tillsammans som aldrig observerats nån annanstans än i datormodeller och hårt processade diagram över träd som aldrig borde ha huggits ner och fört fram den som om den vore den största sanningen i världen. Den har med tiden blivit en religion för dom, en sorts alternativ religion för de människor som balanserar på gränsen mellan religiositet och agnosticism. De behöver nåt att tro på när de inte kan tro på Allah, Indra, Tor eller nån annan gudom. Så sök för er ångest, ert messiaskomplex!

Jag kan tänka mej att en annan sorts ångest nu drabbar världens politiker med tanke på Wikileaks-skandalerna. Man svettas nog som grisar just nu. Men det är bra att detta sker för det tar bort uppmärksamheten från allt annat som politiker har förstört och fortsätter förstöra för vanligt folk. Politiker och byråkrater är fullt upptagna med att försöka lindra de skador Wikileaksdokumenten orsakat så de hinner inte roffa åt sej och vara korrupta lika mycket som de normalt skulle hinna vara.

Är det kaffe eller koldioxid? Kanske kaffedioxid?

En som speciellt verkar ha ångest är Fredrik Reinfeldt. Han beskrivs som reserverad och talar hela tiden om klimatet. Han kanske lyssnar för mycket på sin fru? När nu råttorna lämnar det sjunkande skeppet kanske det är dags att ta sin Mats ur skolan och antingen komma över till realismens sida eller helt enkelt strunta i alltihop. Det verkar som om det inte bara är den fysiska vintern som är här för att stanna, den tankemässiga har varit här länge. För länge. Det är dags att låta vårvindarna blåsa friskt.

Ska till sist tillägga att den omröstning SVD anordnat visar i nuläget att 49 % inte alls känner nån ångest inför klimatet. Så det så!

Populära inlägg