söndag 30 oktober 2011

Bildsöndag"American beer is like making love in a canoe.
It's fucking close to water!"

Politiker utan hänsyn inför sina väljare

Det är en stor skillnad på politik och politiker. Det märks inte minst i det här fallet. En kvinna i Lund riskerar att få sin utsikt förstörd av grannen, den store, den magnifike, den perfekte Morgan "Mållgan" Johansson, som vill bygga till sitt hus på höjden och därvidlag se till att begränsa hennes tillgång till morgonsol.

 Nu vet vi inte hur den färdiga tillbyggnaden kommer att påverka chanserna till morgonsol för kvinnan i Lund men det är principen bakom som är det viktiga. Hade det varit hon som velat bygga till och Morgan Johansson som känt sej förfördelad vad gäller morgonsol, hur hade det gått då i förvaltningsrätten?

Kan tillägga att Morgan egentligen är ett keltiskt kvinnonamn, Morrigan, som betyder skräckens drottning (jämför vårt besläktade ord mara som i mardröm). Det var en dödsgudinna i keltisk mytologi som kom för att ta för sej av de fallna krigarnas själar efter de stora slagen. Innan slaget kunde hon antingen ingjuta mod eller skräck i krigarna, beroende på vilket humör hon var på. Hon ackompanjerades av eller förvandlade sej till korpar eller två andra gudinnor och alla dessa gudinnors namn är olika beroende på vilken del av det keltiska området vi talar om. Gudar och gudinnor i olika trojkor var vanligt inom den gamla mytologin. Det finns kopplingar här till både valkyriorna och nornorna i denna beskrivning av Morrigan, som verkar vara samlingsnamnet på de tre gudinnorna i en och samma person.

Namnet Morgan verkar i vissa fall ha kopplingar till havet. Framför allt i Wales finns denna koppling men det rör sej troligen om en annan gudom, en havsgudinna som ger och tar visavi de fiskare som lever där.

Inte för att jag vet om Morgan Johansson har nån koppling till en döds- och krigsgudinna. Kände bara för att delge er alla denna kunskap.

"I've got charisma and personality,
then how come everybody's
making it big but me?"

Snöfall i New York i detta nu!


Ta en titt på bilden, gör den gärna större. Den visar New York för några minuter sen från en av stans många webbkameror. Det snöar där i detta nu. Klart intressant att det gör det nu när det klyftan mellan de som tror på AGW-tanken och de som förkastar den är större än nånsin. Där emellan finns alla andra, de som totalt struntar i hela diskussionen. För dom är frågan död, totalt död. Vilket den borde vara eftersom det inte är bevisat att människan är orsaken till den temperaturökning som dominerade stora delar av 1900-talet men som nu har stannat av, vad än klimathotarna säger.

Snöa på bara!

Uppdatering: DN har skrivit om snöstormen. Inte ett pip om AGW. Jag antar att den termen enbart används när det är varmt.

Tack, Per-Erik, för länkarna.

Förresten, vem har sagt att mänsklig påverkan måste vara av ondo? Allt liv påverkar hur atmosfären ser ut kemiskt och strukturellt. Livet är en produkt av planeten och en del av den. Vi kom inte till genom att någon sorts "rymdpappa" viftade med händerna och sade "låt livet finnas till!". Livet är resultatet av en kemisk process som sen har utvecklats till alla varelser som finns här. Mer än så är det inte.


"Du har din taxi, jag har mitt guld"

Populära inlägg