söndag 30 mars 2014

Mer om Earth hour-jippot

Stolleriet kring Earth hour har tydligen varit igång trots motståndet mot jippot. Det märktes inte minst i radion, där reportrarna var minst sagt lyriska över hela projektets blotta existens. Kritik fick över huvud taget inte förekomma. Det är som om alla journalister är överens om att Earth hour är det perfekta sättet att visa solidaritet, men med vad? Inte med Nordkorea eller andra områden i världen som inte har lampor att lysa upp sin tillvaro eller el att värma sej med i alla fall. De borde ha sagt nåt om detta i så fall.

För övrigt är det dessa platser som saknar el, som står för de farligaste utsläppen av kol. Inte i form av koldioxid utan i form av kolpartiklar som sätter sej överallt, inklusive i lungorna hos djur, tvåbenta såväl som övriga. De tänker nog inte på att de rikare delarna av världen larvar sej med i-landsproblem av detta slaget. Igår kväll satt jag för övrigt vid så mycket ljuskällor jag bara kunde samla omkring mej. Idiotkommunen jag bor i passade samtidigt på att släcka gatljusen alldeles vid rondellen jag kan se från mitt fönster så många bilister blev förvirrade. Därför var det så skönt att se hur många som struntade i tokjippot.

Istället firar många under denna timmen det som kallas "Human Achievement Hour" (mänskliga prestationstimmen) då vi tänder ljus och celebrerar vad vi som människor klarar av. Våra förfäder kämpade inte och dog genom miljoner år av evolution för att vi nu ska vända ryggen åt all denna utveckling, i det falska miljötänkandets namn. Varför är så många politiker och journalister inne på samma spår i klimatfrågan?

Det får mej osökt att tänka på de där forskarna varav 97 %, nej 2,45 %, som var överens om att människan ensam står för den globala uppvärmningen, som ju nu har tagit en 17-årig paus. Vad babblar jag om nu då? Jo, två alarmister frågade ca 10,000 forskare inom diverse forskningsområden vad de ansåg om temperaturer och jorden i stort. De fick svar av 3146 forskare, varav 79 valdes ut att representera alla forskare inom klimatforskningen efter att de sagt att de höll på med klimatforskning specifikt. 77 av dessa svarade "rätt", dvs att människan var orsaken till uppvärmningen, och då genom utsläpp av koldioxid. Där har ni era "97 %" av konsensus, klimatalarmister!"One helluva combination"

Populära inlägg