lördag 9 november 2013

Dumheter världen över

I Frankrike vill de styrande införa en sexköpslag som liknar den vi har i Sverige. Det har lett till protester från de som gillar prostitutionen som den är nu. De har till och med en paroll för sin protest: "Rör inte min hora". Det jag har sett i verkliga livet av denna typ av damer gör att jag verkligen inte vill röra någon av dom.

En person lämnar ett parti för att gå till ett annat. Men halledudane då! Är det nåt att göra stor affär av? Visst, skriva om det kan man göra, men skriva en lång artikel med full intervju och allt är bara för mycket. Dessutom när det rör sej om en så ointressant person som han är.

Då är recensionen av en bok om en tysk sektledare och kokosnötsentusiast mer intressant. Varför man anklagar bokförfattaren för att hysa vissa politiska åsikter är en gåta för mej.

Fjantar som tror att de är nåt larvade sej på minnesdagen för både Kristallnatten och Berlinmurens fall. Som tur är stod många upp för demokrati samt vett och sans. Vi behöver fler människor som står upp för förnuft och kunskap. Förresten, varför gick främlingsfientliga svenskar i en stöddemonstration för utlänningar? Borde de inte värna sitt eget revir först och främst?"It is forbidden to kill; therefore all murderers are punished unless they kill in large numbers and to the sound of trumpets."

Fotohörnan: En bra början - sen är det bara att hitta ett stort vattenfall
Äntligen har jag lyckats "frysa" vatten i bild. Det vill säga, jag sänkte hastigheten på slutaren och ändrade bländaren så att minimalt med ljus kom igenom. Jag gjorde det visserligen på frihand men jag är ändå nöjd med resultatet. Gräset vid bäckens kant är inte alltför suddigt trots allt i nån av bilderna.

Nu ska jag bara hitta ett riktigt vattenfall också. Då ska det bli andra bullar!"It was grey windless weather, and the bell of the little old church that nestled in the hollow of the Sussex down sounded near and domestic. We were a straggling procession in the mild damp air - which, as always at that season, gave one the feeling that after the trees were bare there was more of it, a larger sky..."

Populära inlägg