fredag 15 oktober 2010

Enkät: Vem har gjort bort sej mest 2010?

Jag har länge velat göra en enkät mest för att se om folk hänger med i det jag skriver om. Det handlar om folk som i mina ögon gjort bort sej under året som varit. Jag har nominerat dom helt utifrån mina egna fördomsfulla ståndpunkter och uppfattningar om dessa människor. De nominerade är:

Al Gore - inte bara för att han kastat sej in i klimatdebatten utan att ha så mycket på fötterna utan även för att han haft diverse horisontella äventyr för sej med lika diverse kvinnor, bl a Larry Davids fru Laurie. Så säger ryktena i alla fall och jag tror ju fullt och fast på alla rykten som jag hör. Gör inte ni det?

Mona Sahlin - för att hon lyckats med konststycket att göra sossarnas sämsta val på 100 år. Inte dåligt. Men främst för att så fort hon pratar framstår hon som en överlägsen demagog utan nåt egentligt att säga.

Jimmie Åkesson - för att han helt enkelt är Jimmie Åkesson. Han är en vandrande parodi på sej själv. Så fort han öppnar sin mun är det vältaligt men det är otroligt intetsägande och det lilla i hans budskap som är förståeligt är inte attraherande för fem öre.

Christer van der Kwast - mannen som inte fattar att träbitar är träbitar och inte ben efter en människa. Om han fortfarande tror att mytomanen Sture Bergwall (alias Thomas Quick) är en seriemördare efter att allt blivit genomgått är van der Kwast sannerligen en nominerad som bör få ett pris, kanske även Årets svensk.

Johan Rockström - vem annan än han kan pladdra så mycket om klimat och miljö utan att egentligen ha ett enda stöd för det han säger och ändå bli trodd av journalistetablissemanget?

Maria Wetterstrand -  egentligen är hon årets hycklare. Hon säger sej vilja föra fram kollektivtrafiken på bilens bekostnad och hennes parti vill att godstransporter ska ske på tunnelbanespåren. Samtidigt bor hon i Helsingfors och flyger på skattebetalarnas bekostnad mellan de två huvudstäderna. Hennes klimatpladdrande är bara så sanslöst komiskt att man ibland har svårt att höra på henne utan att brista ut i gapskratt.

Sarah Palin - den amerikanska politikens svar på - alla tokar runtom i världen. Hon pladdrar på utan sammanhang, ser ut som om varje fråga ställd till henne är en personlig förolämpning och är det nåt hon inte förstår (vilket är ofta) pladdrar hon på ännu mer vilket förstärker hennes okunnighet. Att hon skjuter djur från flygplan och helikopter säger också en del om henne. Den där ska inte bli USAs nästa president.

Paris Hilton - stackars bortskämda flicka som fått allt serverat men så fort vuxenvärlden trädde in i hennes liv trädde hon ur verkligheten och skapade sin egen. Ända sen sexskandalerna för många år sen och diverse klavertramp överallt där hon behagar sätta ner sina fötter har hon gjort bort sej varje år. Frågan är om hon kommer att få uppleva 40, vilket är lite drygt 10 år bort för henne.

James Hansen - han hade inte behövt vara med här för det är en av få AGW-förespråkare som kan debattera men han försöker hela tiden döda debatten liksom andra i hans läger genom fula knep. Han tenderar också att bli arresterad varje gång han protesterar mot något kraftverksbygge som inte innefattar hans omhuldade vindkraft.

Erika Bjerström - reporter vid SVT som likt en papegoja upprepar de saker hon får höra inom såväl politik och klimat. Att någon lyssnar på henne är en gåta. Än större gåta är hur SVT i sin självgodhet kan anställa såna fjantar som valsar runt i korridorerna.


#############################

Detta var alltså de nominerade. Det finns många fler som säkert hade fått plats men dessa har varit mina favoritobjekt under året, framför allt för att de är så lyckligt ovetande om vilken skada de orsakar omkring sej genom sina dumheter, antingen i skrift eller tal eller i vissa fall bara genom att existera. Så, färdigtramsat från min sida. Rösta nu och spring sen ut och lek i verkligheten, långt från de bubblor dessa människor skapat kring sej.

Sex månader utan chans att förstöra för andra


Nej, det är inte nåt fängelsestraff även om det nog kan upplevas som ett sådant för William Connolley (bilden ovan), den britt som mer än någon annan har redigerat och raderat artiklar samt intimiderat användare på Wikipedia. Det är framför allt inom klimat- och miljöområdet han har varit verksam och hans redigeringar är ökända. Fram till 2009 hade han redigerat inte mindre än 5428 artiklar där samtidigt som han med närmast furiös flit skrivit på bloggarna Stoat och RealClimate, som jag inte tänker länka till utan dessa får ni leta fram själva.

Nåväl, vad handlar det då om som rubriken hänvisar till? Jo, herr Connolley har den senaste tiden varit lite för våldsam i skrift mot andras artiklar och andra användare. Bl a formligen attackerade han den artikel om Hal Lewis där någon hade skrivit in om Lewis avgång från The American Physical Society (APS), som jag skrivit om för ca en vecka sen, och raderat hänvisningar till den avgången gång på gång. Nu har Connolley alltså med rösterna 7 mot 0 fått redigeringsförbud i samtliga klimatrelaterade artiklar på Wikipedia i ett halvår.

Tänk om 'Patchy' kunde få sparken från sitt jobb som ordförande för IPCC också. Istället sitter han envist kvar och tänker fortsätta leka med de pengar som kommer in liksom han kommer att skrämma upp lättskrämda stackare världen över. Han liksom många andra propagandister...

Till sist lite humor i form av Extremism av John Cleese:

Populära inlägg