fredag 15 oktober 2010

Sex månader utan chans att förstöra för andra


Nej, det är inte nåt fängelsestraff även om det nog kan upplevas som ett sådant för William Connolley (bilden ovan), den britt som mer än någon annan har redigerat och raderat artiklar samt intimiderat användare på Wikipedia. Det är framför allt inom klimat- och miljöområdet han har varit verksam och hans redigeringar är ökända. Fram till 2009 hade han redigerat inte mindre än 5428 artiklar där samtidigt som han med närmast furiös flit skrivit på bloggarna Stoat och RealClimate, som jag inte tänker länka till utan dessa får ni leta fram själva.

Nåväl, vad handlar det då om som rubriken hänvisar till? Jo, herr Connolley har den senaste tiden varit lite för våldsam i skrift mot andras artiklar och andra användare. Bl a formligen attackerade han den artikel om Hal Lewis där någon hade skrivit in om Lewis avgång från The American Physical Society (APS), som jag skrivit om för ca en vecka sen, och raderat hänvisningar till den avgången gång på gång. Nu har Connolley alltså med rösterna 7 mot 0 fått redigeringsförbud i samtliga klimatrelaterade artiklar på Wikipedia i ett halvår.

Tänk om 'Patchy' kunde få sparken från sitt jobb som ordförande för IPCC också. Istället sitter han envist kvar och tänker fortsätta leka med de pengar som kommer in liksom han kommer att skrämma upp lättskrämda stackare världen över. Han liksom många andra propagandister...

Till sist lite humor i form av Extremism av John Cleese:

Populära inlägg