fredag 26 februari 2010

Helle Klein, sanslöst kverulantisk


Detta blogginlägg av Aftonbladets politiska chefredaktör, Helle Klein, bekräftar på ett ytterst obehagligt vis mina fördomar om dagens journalister som såna där som i skolan enbart jagade höga betyg utan att egentligen lära sej nåt på djupet. De tog examen utan att egentligen ha lärt sej nåt väsentligt, enbart tillräckligt för att kunna verka kunniga. Att inte sätta sej in i ett ämne, det var deras melodi. Jag har stött på en hel del sådana under min skoltid och de är sanslöst blåsta många av dom, faktiskt. Jag hoppas verkligen att detta är ett undantag från Kleins sida och att hon inte är som den fördomen jag har gentemot journalister i gemen för hur man som Klein kan gå ut med en sån här text är ofattbart. Jag hänvisar Klein till ovanstående bild vilket ger uttryck för det hon själv verkar gilla. Det är nämligen så AGW-hypotesen förts fram i media.

Inlägget är rejäl tidningsanka från första ordet till sista. Jag tycker synd om Aftonbladet som genom sin 180-åriga existens har drabbats av så många hemska politiska åskådningar på de politiska debattsidorna. Det var en bra liberal tidning en gång i tiden innan den först togs över av Torsten Kreuger och gjordes till ett språkrör för bruna ideologier och efter 1990 blivit ett organ för miljövänsterns sämsta yttringar. Samma skrot och korn faktiskt. Däremellan var den ett organ för LO och då var den relativt neutral. Schibsted vet jag inte var de står nånstans politiskt sett men under deras tid som ägare av tidningen har den blivit lika extrem som under Kreuger.

Det är ett av skälen till att jag ogillar politik i praktiken, oavsett åskådning/ideologi. Nej, Helle Klein, den enda kverulanten här är du!

Populära inlägg