torsdag 4 december 2014

Tema politik: Lite kort om den senaste tidens "kris"

Jag tänker inte gå in i detalj på det som skett i det politiska Sverige den senaste tiden. Det vet folk redan om vad det handlar, eller tror sej veta, så det är inget att ta upp här. Det enda jag tänker säga nu är att det som är dåligt för politikerna är just nu mumma för journalister och andra proffstyckare som tävlar om vem som bäst kan tolka situationen.

För egen del ser jag ingen kris i det som skett. Jag gläds åt att den nuvarande regeringen inte fick chansen att giljotinera det system för arbetslösa, det som tidigare kallades Fas 3, som visserligen med rätta är kritiserat, men som borde ha fått fasats ut på lång sikt istället för att direkt offras på det politiska altaret bara för att man vill göra helt om mot vad Alliansen gjorde.

Jag ser heller inget sensationellt i att vi får nyval. Det var upplagt för detta redan i september. Folket ville ha förändring men politikerna lyckades få oss valboskap att tro att om vi bara bytte parti så skulle allt bli bra. Just för att politikerna inte vill gå ifrån det förlegade blockpolitikstänkandet. Vad är så skrämmande med gränsöverskridande politik? Den förs ju redan i praktiken på lokal nivå.

Trist att våra politiker hela tiden ska kunna komma undan med sitt blocktänkande. Försök tänka utanför det kvadrilaterala parallellogrammet nån gång. Det fokuseras för mycket på Sverigedemokraterna i media och bland andra tyckare, när det är blockpolitiken som är det stora problemet. Lös det problemet så kvittar det vad SD gör. Samma sak med KD och FP.
"Live as if you were to die tomorrow. 
Learn as if you were to live forever"

Dagens bild: Fyra bilder


Jag tar med fyra bilder idag. Fyra bilder med olika historia var och en. Den översta är tagen på Gotland i maj 2000 och föreställer en båt i solnedgången över Klintehamn på Gotlands västkust. Det är bara en viss del av båten som syns i bild, vilket är meningen också.

Andra bilden är en pumpstation på en mack vars slang avtecknar sej mot morgonhimlen. Byggnaden i bakgrunden är själva macken.

Tredje bilden är på norra infarten till Malungs järnvägsstation sedd mot sydost.

Fjärde bilden är på Västerdalsälven under vintern. Mars 2009 tror jag det är.
"Det är inte snön som faller
När jag behöver tröst"

Populära inlägg