lördag 24 augusti 2013

Dumheter världen över

Jag läser då och då listor med diverse intressant information. Nu senast Buzzfeed och den sidans lista över klassiska barnböcker som vid ett eller annat tillfälle blivit censurerade eller till och med förbjudna i vissa delstater i USA av diverse skäl. Vissa av skälen är rent ut sagt idiotiska. Andra är bara löjliga. Som att förbjuda ett lexikon för att det har med definitionen av oralsex, eller att talande djur är ett hån mot den kristna guden.

Vad är det för en värld som gör att företagare tvingas flytta sin verksamhet till andra länder för att nå nån form av balans i sin ekonomi? Har vi helt lämnat de kapitalistiska idealen bakom oss och gått in i rovekonomins ledband? Man ska inte behöva ett land för att lönsamheten ska återkomma. Å andra sidan går allt i naturen ut på att äta eller ätas. Jag tror det går runt och om någon decennium eller så blir det lönsamt att verka i Italien igen.
Inte bara övergrepp på barn i Belgien utan övergrepp på hela befolkningen verkar det som. En bondgård i en avlägset belägen by på landsbygden har visat sej vara en central för tillverkning av ecstasy. Det finns människor till allt, säger klyschan och här stämmer det verkligen. Det finns bättre droger, som inte skadar kroppen lika mycket. Att vara en drog är till exempel mycket bättre.

Stödet för många barn med dyslexi dras in för att politikerna i Stockholm inte ser dyslexi som ett giltigt skäl för stöd. Ännu ett exempel på att Göran Perssons politik där kommunerna har ansvaret för skolorna var skadlig för våra elever. Kommunerna SKA INTE ha hand om skolorna! Jag undrar när politikerna inser att 25 år av kommunalt helvete borde avslutas.

Arbetsförmedlingens generaldirektör har än en gång dabbat sej. Snacka om arbetsförnedring. Jag fattar inte hur det kommer sej att det nästan hela tiden utses rena rama stolpskotten till poster som är av vikt för oss alla. Hur dessa människor är privat vet jag inte men jag hoppas de inte saknar ett eller flera bestick i lådan som de gör i sin offentliga position."A wonderful fact to reflect upon, that every human creature is constituted to be that profound secret and mystery to every other."

Populära inlägg