lördag 9 april 2011

Klimatfrågekritiker tystas på Facebook

För några dagar sen skrev signaturen yahoo-4C4PXW2RZYMUO4V5J7IB237QXY denna kommentar till ett av mina inlägg: "Intressant detta: Jag blev blockerad när jag försökte dela/gilla detta på ansiktsboken, eftersom "Du försöker att publicera innehåll på Facebook som har klassat (sic) som kränkande."" Jag blev förstås förbryllad och visste inte vad jag skulle tro. Nu verkar det dock finnas ett tydligt mönster här. Anthony Watts blogg Watts up with that är också drabbad av sån blockering. Vad kan tänkas ligga bakom nåt sånt? Varför blir just vi blockerade? Är det fler som blir blockerade på detta vis?

Jag har aldrig haft med Facebook att göra och har inte för avsikt att ha det heller. Konceptet finns redan utspritt överallt på nätet och behöver inte koncentreras på det viset. Jag vill ha mina arbeten så decentraliserade som möjligt. Därför är detta att saker jag har med att göra blir blockerade där väldigt konstigt. Om det nu är så att det är mitt material som blir blockerat. Jag bygger detta antagande på det som står i den citerade kommentaren i första stycket här ovan.

Är det fler som upplever detta att de blir blockerade på Facebook för att de uttrycker helt vanliga åsikter och länkar till sidor som inte är stötande på nåt vis så hör av er.

Skulle prostitution inte vara ett brott?

Hamnade återigen av en slump på en sida jag inte tänkt läsa och den enda fråga jag fick ut av läsandet av den var "är inte prostitution ett brott?" för jag blev så förvånad över tonen och sättet att beskriva ämnet på. Enligt de som skrivit inlägget är prostituerade brottsoffer som bör behandlas därefter. Så om man ska hårddra det de säger är prostitution inget brott men de som utnyttjar prostituerades tjänster kriminella. Helt klart en intressant situation. En annan bloggare uttrycker det som att i så fall är knarklangare också brottsoffer. Man skulle kunna säga att vapentillverkare också är brottsoffer, liksom fildelare. Men det faktum att vi behandlar köpare av sexuella tjänster hårdare än de som säljer dom är svårt att förstå för mej som inte kan juridiken så bra. Det här får jag skicka vidare till en som kan sånt bättre.

Inget ämne får så många att ha en åsikt som sex och sexköp. Märk väl att jag endast tar upp de som säljer sej mer eller mindre frivilligt. De som tvingas in i prostitutionen är en helt annan marknad och ska inte klumpas ihop med dessa. Det är sexhandeln vi ska stoppa men den verkar inte synas så lätt eftersom den ju inte bara inbegriper sexuellt tvång utan lurendrejeri, ekonomiska oegentligheter och våld. Vanlig prostitution verkar inte vara sån. Jag kan inte speciellt mycket om ämnet eftersom jag varken har erfarenhet av vare sej köp eller säljande. Jag endast går på det jag läst och hört. Inget jag läst och hört hittills får mej att tro att köp av sex skulle vara värre än säljande av sex. Jag skulle inte gå så långt att säga att det är en könsfråga utan jag skulle snarare vilja säga att det är en klassfråga men att myndigheter och debattörer har fått det till en könsfråga för att kunna framhäva de kvinnor inom det som kallas feminismen som helt klart vill ha makt, gärna med närmast fascistiska metoder.

Fler män än kvinnor prostituerar sej enligt en enkät utförd för Aftonbladets räkning. Lika många kvinnor verkar också köpa sex som män. Tänk på detta även om en enkät bara är ett litet urval av en hel population. Mörkertalet kan dölja en för genusianerna obehaglig sanning.

Som vanligt, genusian är min beteckning på de som kallar sej feminister men egentligen bara är ute efter makt för egen del och de sina.

Uppdatering 2011-04-10: Reaktionerna lät inte vänta på sej. SVD har en artikel om dessa reaktioner.

Populära inlägg