fredag 4 juni 2010

NASA ska granska den arktiska oceanen


Nu ska NASA undersöka vad som egentligen försiggår där uppe i Arktis. 15 juni sticker man ut på en liten expedition med utgångspunkt Dutch Harbor, Alaska. Det ska bli intressant att se om de kommer fram till samma konklusioner eller andra visavi det som folket kring Anthony Watts har kommit fram till. Vi får väl hoppas att NASAs forskning inte helt kommer på skam.

Dags att sätta stopp för regimen i Burma

Vad man än tycker och tänker om sanningshalten i det påstående som DN återger idag om att Burma ska vara nära att ta fram kärnvapen så är det dags att sätta stopp för militärregimen i det landet. Om man anser sej vara vän av mänskliga rättigheter och älskar demokrati bör vi alla se till att den regimen tas bort, gärna med samma bryska medel som de israeliska legoknektarna använde. Kan man inte anlita dom till detta ändamål?

Burma är ett land som ända sen självständigheten 1948 plågats av stridigheter och ända sen militären tog makten i en kupp på 1960-talet har landet långsamt men säkert fallit sönder. Att regimen trots sina parader och hårda ord om demokratirörelsen inte har kontroll över hela landet märks inte minst vad gäller termen "Den Gyllene Triangeln". För den som inte vet vad det betyder så är det bara att läsa länken. Vi andra kan bara fortsätta skratta åt Burmas militärdiktatur för deras misslyckade försök att sätta stopp för handeln. Skrattet fastnar dock rätt snart när man tänker på vilka övergrepp som begås i de delar av landet som militären faktiskt kontrollerar.

OK, USA, vad säger ni? Finns det olja i landet?

En gång till: korallöarna hotas inte!

Nu kommer även andra forskare fram till samma resultat: att korallöar inte är hotade av haven. Som jag påpekade igår finns inget sådant hot. Jag borde väl inte vara elak här men jag vill ända säga att det är signifikativt att DNs normala "klimatguru" Karin Bojs inte varit med och skrivit artikeln som används i tidningen. Det är istället ett meddelande från TT som bearbetats av en Roland Johansson. Har Bojs redan gått på semester?

Det får vara slut på detta larv med hotet mot korallöarna och försurning av haven. Är de så rädda för en naturligt förekommande gas som koldioxid? I så fall bör de hålla mun för varje gång de andas ut kommer en liten mängd av den gasen ut. Tröttsamma dårar det finns...

Populära inlägg