fredag 28 november 2014

Dumheter världen över

Danstillstånd? Danstillstånd!? Det låter absurdare ju mer jag tar ordet i min mun och på pränt. Varför ska man ha tillstånd för att ha dans på sitt ställe? Jag antar att man tänker på brandsäkerheten i lokalerna och inte vill ha för många på ett ställe, men det påverkas ju inte av eventuell dans.


Sylt på pannkakorna, är det en medborgerlig rättighet? Det borde det vara för mat i alla dess former är ett absolut krav, mest därför att äta är en av de grundläggande behoven för allt levande. Nu tas sylten bort i Ragunda kommun till de äldre när man serverar pannkakor. Man påstår att många andra kommuner har detta arrangemang i många år. Blir det inte ganska torftiga pannkakor då? Man måste skära ner, annars måste man höja priserna. Jag vet ett ställe i budgeten där man kan skära och då få pengar till allt man vill ha, nämligen på byråkratin.

Ryska radioamatörer sprider kärleksbrev som skickas med radiovågor mellan svenska soldater. Har de inget bättre för sej än att lyssna på svenska soldaters kärleksliv, och har svenska soldater inget bättre för sej än att idka virtuell älskog så alla kan höra och sen läsa?

En dåre och hans pengar är snart skilda åt, sägs det, och i Burt Reynolds fall stämmer det verkligen. Den forne storskådisen är luspank, det finns inte ens flugor i hans plånbok längre, så han tvingas sälja av allt han äger för att få in stålar för att betala av sina skulder. Lätt fånget, lätt förgånget.

Ett hållbart liv kallas det i DN, att köpa kvalitetskläder, lappa och laga det man redan har och att inte tära för mycket på jordens resurser. Köpa kvalitetskläder funkar för vissa men inte för växande barn. Då är inte ens lappande och lagande passande, eftersom barn som växer behöver nytt varje år, minst.

Annas pepparkakor original står det på burken. Jag undrar om raps-, palm- och kokosolja ingick i originalreceptet? Tror inte det...
"Jag vill vinna nånting idag"

Populära inlägg