torsdag 4 februari 2010

Klimatgerillan - det är vi det!

Efter tips från kommentar på Maggies blogg skriver jag nu detta om klimatgerillan ute i den stora stygga världen. Matt Ridley heter han som skrivit artikeln om hur några få bloggare vände opinionen på internet genom sina artiklar om hur illa klimatfrågan skötts. Det håller på att hända även här i Sverige även om de stora etablerade drakarna fortfarande försöker hålla emot med sin propagandamatning och vidarebefordran av faktoider från forskare som sålt sej till en hypotes som inte ens håller för en granskning från amatörers sida.

Att det möjligen är på väg att vända även i Sverige är tystnaden från gammelmedia efter fiaskot i Köpenhamn i december ett tecken på. Annars har DN och SVD profilerat sej genom sina vetenskapsredaktioner som främsta försvarare av AGW-hypotesen i svensk media. Att nu IPCC dragits in i climategate och att flera skandaler uppdagats sen dess (Glaciergate, Pachaurigate) gör inte saken lättare att försvara. Att Pachauri skämt ut sej genom att skriva en mjukporr-roman där bl a Shirley MacClaine medverkar som en av figurerna är bara grädde på moset i sammanhanget.

Det finns förstås en psykologisk faktor liksom en högst fysisk dito som spelar in nu. Det är det envetna vintervädret som tagit meteorologerna och andra väder- och klimatintresserade på sängen. Att förklara bort detta som väderfluktuationer är bara dumt. Så klart att det är väderfluktuationer. Det är därför vi har årstider. På samma sätt som att vi då och då får varma somrar eller regniga somrar.

Jag är stolt över att få vara en av de som gör uppror mot etablissemanget, mot "makten". Vi växer hela tiden och för en gångs skull ska väl förnuftet segra över politiken och det likriktade tänkande som politiker och lobbyister står för.

Uppdatering: Indien drar sej ur IPCC-samarbetet. Det betyder nog att de struntar i om det blir nåt nytt avtal som kan komma att förstöra världsekonomin och på sikt är rent ut sagt miljöfarligt.

Populära inlägg