söndag 4 september 2011

Bildsöndag

Dags för ännu en version av Bildsöndag:

Bitar av vaniljstång som av en slump bildade denna figur. Ur en annan vinkel syns inte denna samling som en figur alls.

Tillbaks till mina rötter igen...

"Självporträtt"

Salzburg i maj 1990.


"Schäfer säljes, äter allt, gillar småbarn."

Intetsägande dravel om säkerhet och klimat

Generaldirektören för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Helena Lindberg, öppnar locket på sin bärbara dator (alternativt sätter igång en stationär dito) och genast börjar grodorna dansa på skärmen. De dansar kanske rumba eller square dance. Det kvittar för det ser väldigt konstigt ut och det är väldigt intetsägande, precis som dessa danser är. Det är tyvärr inte svårt att göra narr av den här texten för även om den är skriven i god tro så är den en blandning av nonsens och fakta vi redan känner till, så till den milda grad att det blir bara så trist att läsa den.

Kontentan av det hon skriver lär ändock vara att hon efterlyser mer säkerhetslösningar för kvinnor inför de kommande klimatförändringarna (läs: ännu mera dravel om obevisade påståenden som blivit politisk sanning i en värld styrd av dårar) med anledning av tioårsminnet av attackerna mot World Trade Center och Pentagon. Lindberg skriver dock nästan inget om klimatet, det mesta handlar om våld mot kvinnor och de resolutioner som FNs säkerhetsråd har antagit rörande kvinnor världen över. Jag börjar bli trött på denna könssegregering som många inom den moderna s k feminismen vill ha till stånd. Den är vidrig och strider mot den mänskliga naturen. Det är samma sorts chauvinism som munkarna på Athos lever efter, den halvö i Grekland där kvinnor inte är välkomna. Är det ett sånt samhälle vi strävar efter?

Att anlägga genusperspektiv på allt är precis samma taktik som de mest rabiata flumproggarna gjorde på 70-talet, att se precis allt som politik. Då har genusianerna redan vunnit genom att man skuldbelägger motståndarsidan från början med ord och fraser de har svårt att värja sej emot. Man tvingas hela tiden kämpa på genusianernas sätt.

Dessutom förstår jag inte varför det hela tiden ska satsas på kollektiven medan individen och kooperationen tvingas stryka på foten. Man kan ju faktiskt undra varför såna kollektivister hela tiden kommer fram inom byråkratin. Det får mej att tänka på en kommentar av en Peter Tornquist till den artikel Lindberg skriver: "Jag måste börja med att tacka Newsmill. Det är tack vare er att vi börjar se hur myndigheterna inte har rekryterat på kompetens."

Låt oss se vad Tanja har att säga om detta...


"Vill du förstå ett lands kultur.
ät deras mat."

Populära inlägg