onsdag 21 december 2011

Terrorister dömer journalister

Terroriststaten Etiopien fällde idag de två journalisterna vars fars till rättegång hållit på under hösten och vintern. Dom meddelas senare men i enlighet med nationalismens oskrivna regler måste allt som går emot det som nationalismen står för bestraffas hårt. Nationalismen föreskriver nämligen att gränserna är heliga och alla som bor inom dessa gränser är samma folk, talar samma språk och känner samma sak inför NATIONEN. Det handlar om att statuera exempel och i och med det luddiga begreppet terrorism kan vilken nation som helst uppföra sej som en regelrätt skitstövel gentemot vilken människa som helst, så länge man nämner ordet terrorist. Då är det helt plötsligt legitimt att starta en rättegång mot vilken person som helst. Tack för detta, USA och Al-Qaida, för att vanliga människor nu är lovligt byte för alla terrorister som kallar sej stater och regeringar!

Det här med terrorism hade inte varit tänkbart utan regeringar, nationalism och/eller paranoian inför att det möjligen kan finnas någon där ute som vill att du ska sluta regera. Jag vill låta hävda att terrorism är vissa människors förakt för all sorts frihet. Den verkligt farliga terrorismen har vi sett prov på de senaste decennierna när stater, tyvärr oftast de så kallade demokratiska, styr och ställer över sin befolkning och i ett fall skrämmer folk att rösta för ett EU-fördrag ingen av oss egentligen ville ha, i ett annat tvingar på folk lagar som de facto åsidosätter yttrandefriheten och rörelsefriheten, det sista som en svärdsstöt i magen på de amerikanska antiterrorlagarna, ett typiskt tecken på statlig terrorism.

Att jag kallar Etiopien för terroriststat beror på att landet sen Mengistu tog makten 1974 uppfört sej som en sådan. Enligt den mall jag satt upp hittills i mitt inlägg skulle även Sverige kunna kallas terroriststat. Varför inte?

Den som kallar någon terrorist, eller vilket annat epitet som helst, bör först ta en rejäl titt på sej själv. Är det månne en spegel han eller hon tittar i?"Look back and turn back - look at yourself.
Don't be afraid just look at yourself."

Jordstora planeter hittade 1000 ljusår bort

Så här stora är de nyupptäckta planeterna i jämförelse med jorden och Venus. Bild från NASA.

Kepler, rymdteleskopet ni vet som letar efter planeter kring andra stjärnor, har hittat planeter av jordens storlek kring en stjärna, Kepler 20, ca 1000 ljusår från oss. Två på samma gång till och med. Enda problemet är att de cirklar kring sin stjärna på betydligt närmare avstånd än Merkurius kring vår planet, detta tillsammans med en betydligt större planet. Rätt trångt där alltså.

Och som alltid, det finns mer matnyttigt att läsa här."in space no one can eat ice cream"

Populära inlägg