fredag 15 maj 2009

Miljöprat med Piratpartiet

Kristdemokraterna verkar känna sej rejält hotade av Piratpartiet för i ett klipp på YouTube visas hur Daniel Sturesson från KD försöker provocera en representant för PP, Amelia Andersdotter, genom att fråga vad PP egentligen har för mål med miljön. Andersdotter slingrar sej ur det greppet väldigt enkelt genom att hänvisa, mycket riktigt, till hur patenten tar strypgrepp på de länder som smutsar ner mest numera, dvs utvecklingsländerna Indien och Kina. Sturesson verkar lite tagen på sängen med detta svar och försöker i bästa blockpolitikerstil få det till att hon inte svarar på frågan. Andersdotter avgår dock enligt mej med segern eftersom hon lyckas framföra sitt budskap om att om vi släpper på patenträtterna till de elmotorlösningar som finns skulle vi snabbt få ett bra alternativ till olja. Bloggen Opassande tar också upp detta.

Det vore ett bra sätt för Piratpartiet att resonera övergripande politik, alltså genom att se det ur patent- och upphovsrättslig synvinkel.

Jag ska tillägga att jag idag fick Maggie Thauerskölds och Lars Berns bok "Chill-out - sanningen om klimatbubblan". Har inte kommit så långt i boken men jag tackar ändå för en god bok.

Solen är uppe!

Det var ett tag sen jag skrev här. Just nu har jag svårt att se nåt för solen lyser in genom fönstret och bländar mej. Ni som läser här kan då komma fram till att jag har ett rum som vetter mot öster, nästan nord-nordost. Det har hänt en hel del i världen sen jag tog en paus i skrivandet här. Inget som engagerar mej speciellt mycket, dock. Jag är trött på övergrepp, krig, alarmism, politiker och tjänstemän vars överlägsna sätt hela tiden får trona i tidningar och på TV, allt tjat om bantning och annat trivialt. Tänk om det för en dag bara kunde få stå roliga och positiva saker i media. Inget av det som är negativt är ju till 100 % sant heller. Det finns alltid nyanser.

Man kanske skulle ge sej ut i solen när det blir lite varmare?

Populära inlägg