fredag 17 december 2010

Lite synpunkter på två nyheter för idag 17/12 2010

Två saker har hänt idag i Sverige som jag tänker kommentera.

1. Andreas "jag har ingen ryggrad" Carlgren, även känd från diverse klimatsammanhang, har gjort det igen. Inte direkt han men hans urbota dumma tanke om licensjakt på varg har än en gång resulterat i att vargar får skjutas, trots att vi inte vet hur många vargar som finns här i landet. Den intelligensbefriade andelen bland jägarna, vilken torde vara ganska stor, jublar och osäkrar redan sina vapen. Den andra andelen gör det också, av ren vana. Nu ska de ut och jaga den stora stygga vargen!

Ur DNs artikel:"De 20 vargarna får fällas i sex län och fördelningen har gjorts efter hur stor stammen är i de olika länen. I Dalarna får sex vargar skjutas, sex i Värmland, tre i Gävleborg, två i Örebro och två i Västra Götalands län och en i Västmanlands län.
– Beslutet grundar sig på länsstyrelsernas inventeringar och forskning på SLU, säger handläggare Monica Eriksson, vid Naturvårdsverket till DN.se.
Man har också hållit samråde med Rovdjursrådet där alla berörda intressenter är representerade.
– Siffran 20 vargar är ganska låg och vi har valt att vara försiktiga eftersom vi vet att det kan finnas ett behov av skyddsjakt eftersom det förekommer skador i renbetesområdena, säger Monica Eriksson."

Men sen fortsätter det: "Påverkas inaveln av dagens beslut?
– Nej, den stammen som vi har är kraftigt inavlad så för genetiken betyder inte licensjakten så mycket, säger Eriksson.
Fram till 2014 ska nplantering av varg göras i Sverige. Det har förmodligen större inverkan på stammens hälsotillstånd.
– Ja, vi behöver inplantera 20 vargar, säger Eriksson."

Inaveln är alltså en faktor i beslutet. Men då är det bättre att plantera in friska vargar så de inavlade vargarna får lite friskt blod snarare än att skjuta av potentiellt friska vargar som skulle kunna bidra till en friskare och mer människoskygg stam. Men nej då, jägarna vill jaga varg och ser varg överallt. Här i varghatarbygd, dvs Dalarna går debatten redan igång och tonläget är skarpt, skarpladdat.

2. Många högskolor mister sin examensrätt. Detta är ett slag i ansiktet på Major Björklunds påhitt med licensierade lärare eftersom nu många grundskolelärarutbildningar bara blir inbillning. Högskoleverket Högskolan i Gävle, Högskolan i Skövde, Högskolan Väst, Luleå tekniska universitet, Mälardalens högskola, Mittuniversitetet, Stockholms universitet och Umeå universitet är de skolor som tappar examensrätten. Sån tur att man kan hitta behöriga drönare, förlåt lärare på andra högskolor. Det finns alltså hopp för indoktrineringen och likriktningen av de som ska lära kommande generationer stackars ungar. Skåpmat och propaganda står på schemat även i framtiden. De skolor som tappade sin rätt till att bidra till "undervisningen" var antingen för dåliga på likriktning eller för bra.

Hinduistisk fundamentalism farligare än muslimsk dito

Rahul Gandhi, son till Rajiv Gandhi och sonson till Indira Gandhi, ger sej in i indisk politik och säger att hinduiska fundamentalister är värre än sina muslimska motsvarigheter. Det har förstås retat upp de nationalistiska hinduerna i BJP, det största oppositionspartiet i Indien som kallar detta för "en produkt av en sjuk hjärna".

Man kan undra vilka som har en sjuk hjärna när man yttrar sej så om en politisk motståndare. Det bevisar än en gång att religion allvarligt skadar ens förmåga att tänka klart för normalt hyfs säger att man kommer med konstruktiv kritik snarare än mothugg och påhopp. Men vad annat kan man förvänta sej av religiösa människor? Egentligen är samtliga religiösa människor såna här om man pressar dom. De vill inte behöva tänka logiskt, allt tänkande är gjort för dom i form av böcker och traditioner. Gå ut och prata med en religiös människa och säg dom att religion är farligt för den mänskliga hälsan och se deras reaktion. Återkom sen här och återge era intryck.

Populära inlägg