tisdag 4 juni 2013

De verkliga immigranterna


Titta på den här bilden ovan en stund och fundera över dess budskap. Tänk sen på hur fördomsfulla många av oss är och hur gärna vi vill dra alla över en kam. Det är dags att vi integrerar de människor som kommer hit i, in i samhället och den vägen skapar ett multikulturellt samhälle för som det är uppbyggt nu är det en perfekt grogrund för extremism och utanförskap lite varstans. Det så kallade multikulturella samhället som får tillåtas existera nu är inte bra för någon. Det leder enbart till undergång för många som drabbas av det. Varje samhälle har mått bra av att assimilera utifrån kommande kulturers olika särdrag. Det är vad som byggde de stora imperierna och som gör Sverige så bra idag. Men istället för att hylla detta sliter vi länderna i stycken över några få inkommande människor.

Det är klart att det finns rötägg överallt men ska vi verkligen låta rötäggen få representera alla som kommer? Nej, vi ska separera rötäggen från de vanliga, normala människorna och se till att behålla de senare. Vi gör som när vi silar bär för att göra saft. Vi tar det bästa och slänger bort det sämsta. Ingen mer byråkrati om att det första land i EU man kommer till också är det land man ska utgå ifrån. Ingen mer byråkrati över huvud taget. Vi tar istället in människor på provbasis och efter ett tag ser vi vilka rötäggen är.

Jag oroar mej inte speciellt mycket för de främlingsfientliga krafterna, Muslimska brödraskapet eller någon övrig politisk åsikt gällande immigrationen och integrationen alls. Det är den opolitiska extremismen, den som handlar om hur folk verkligen har det, som jag är orolig för. Främlingsfientlighet och rasism, två rätt olika saker faktiskt, är bara nåt som finns på ytan till det som skrämmer mej. Det verkliga hotet är den känsla av att inte få vara med som många känner av idag. Det som skulle kunna ske är att de politiska krafterna försöker påverka de opolitiska. Vilket också sker här och var. Så fort kravallerna i Husby satte igång gick också politikerna igång, som vanligt enligt Groucho Marx maxim: "Politik är konsten att leta efter problem, finna det överallt, feldiagnosticera det och applicera fel botemedel".
Om all utbildning gick till så här skulle nog samhället falla samman ännu snabbare. Bild från Uninet.se
Utbildning är en väg ur utanförskapet men alla passar inte för utbildning. Skolan är en bra samlingspunkt för unga men om den inte funkar för alla blir den en symbol för allt man hatar med samhället. Man borde fråga de som känner sej utanför vad de gillar och skulle vilja bli. Det borde finnas utbildningar anpassade för dom som inte vill ha en traditionell utbildning. All utbildning ska vara individuell. Precis som med mitt förslag ovan gällande immigration bör en prövotid finnas i lågstadiet så man ser vad eleverna går för och sen försöker man anpassa utbildningen av dom efter varje individ. Det där med demokrati kommer förhoppningsvis av sej själv  allteftersom.

Jag kan till sist säga att jag lyfte bilden från den brittiska glamourmodellen Fiona Sicilianos twitterkonto. Hon är produkten av ett möte mellan en brasilianare och en engelska i England. Så det så."The whole aim of practical politics is to keep the populace alarmed (and hence clamorous to be led to safety) by menacing it with an endless series of hobgoblins, all of them imaginary."

Populära inlägg