torsdag 17 februari 2011

Mitt förtroende för IKEA blåser bort

Enda bra vindkraftverket är ett som går sönder

Vad man än kan tycka om att Ingvar Kamprad skyddar sina miljarder i Liechtenstein, han har all rätt att göra så enligt lagen och kan man skatteplanera ska man få göra så också, så är allt mitt förtroende för honom och hans företag helt försvunnit nu. Nu ska dom bygga fågelmördare på toppen av ett berg som ligger precis på gränsen mellan Malung och Vansbro för att ge ström åt sina affärer. Bygget kommer att beröra ett naturreservat där bland annat kungsörnar håller till. Jag trodde naturreservat var som namnet antyder reserverade för orörd natur. Det finns fågelpopulationer där som är väldigt känsliga för vad som än kan tänkas störa dom. Ska då dessa vindsnurror sättas upp där kanske dessa fåglar flyttar eller dör.

Fler än undertecknad reagerar negativt på detta bygge. Hur vore det om berörda kommuner använder sina hjärnor och sitt veto? Vindkraft är inte miljövänligt för fem öre, framför allt inte för sin närmiljö, och möllorna ser dessutom väldigt fula ut där de står. Hade det varit små möllor på tomten där IKEA-affären står hade det varit en annan femma, där kan de härja fritt, men nu är det alltså fråga om ett naturreservat med fåglar och urskog som kan komma att hotas. Men i miljöfascismens tidevarv är tydligen inget heligt, inte ens miljön.

Och solen har sina fläckar

Bild från Spaceweather.com
På fem dagar har solfläck 1158 gått från ingenting till att ha en diameter större än Jupiter och att ha producerat en protuberans som är den starkaste på flera år. Anthony Watts har mer att berätta om denna solfläck.

Väldigt intressant att se detta utvecklas. Nån risk för ett solutbrott som det som i slutändan drabbade jorden 1859 finns förstås inte nu så vi klarar oss - den här gången. 

Se hur den utvecklas under fem dagar här:

Populära inlägg