fredag 14 mars 2014

Vasaloppet, ett ändlöst race i klimatdravlets tecken

Vasaloppet är avklarat och nu är vintern över. Snön försvinner och alla som varit involverade kan se fram emot en ny säsong nästa år. Men nu höjer Miljöpartiets Åsa Romson ett varningens finger för att det kan vara slut med Vasaloppet. Men det finger hon höjer verkar inte direkt kunna känna efter hur vindarna blåser. Som alltid när det handlar om politiker är hon synnerligen "allmänbildad", men utan att egentligen kunna något speciellt. Ett engelskt uttryck beskriver henne och hennes kolleger väldigt väl (Jack of all trades, master of none).

Nu har hon alltså gett sej på Vasaloppet och menar i sann klimatalarmistisk anda att det snart är slut med det loppet eftersom vår verksamhet med koldioxid och annat värmer upp jorden så att mars månad inte längre är en vintermånad. Det är synd om Åsa Romson och hennes bröder och systrar. Speciellt som de inte fattar att det vi upplever är väder. Väder är det vi ser, klimat är det vi märker av när vi tittar bakåt i tiden. Att spekulera är inte vetenskap, det är politik.

Jag vet att jag har tagit upp detta tidigare, men när man får se dravel av denna typen blir det bara för mycket. En gång för alla stolpar jag nu upp de fakta vi har rörande Vasaloppet:

# Gustav I Eriksson, av eftervärlden kallad Gustav Vasa, skidade inte från Mora till Sälen, utan han gick i snöskor. OM han nu gjorde det. Det finns endast vaga bevis för att denna resan ägt rum.

# Om Gustav Vasa företog resan bör det ha varit i januari 1521 eftersom vi vet att han var i Mora i slutet av december 1520. I mars 1521 var han redan på väg söderut. Första söndagen i mars verkar ha blivit en tradition grundad i att så många tävlingar redan äger rum i januari.

# Vasaloppet har ställts in tre gånger, 1932, 1934 och 1990. Första gången, 1932, fanns det ingen snö alls enligt uppgifter, och det året var väldigt varmt. 1934 hade man inte tillräckligt med pengar för att genomföra tävlingen. 1990 var det för lite snö och för varmt.

# Det har klagats flera gånger på att det varit för varmt, för kallt, för lite snö, för mycket snö, i samband med oväder, men inte förrän nu de senaste tio åren har man sagt det i samband med nåt klimat.

Så, kommer våra barnbarn kunna åka Vasaloppet? Ja, det tror jag nog. Vintrarna fluktuerar väldigt mycket. Nästa vinter kan vara smällkall likaväl som den kan vara väldigt varm."Frankly, my dear, I don't give a damn"

Vatten i jordens inre ger oss ny förståelse

En diamant med ganska högt vatteninnehåll gör att forskare får börja tänka om vad gäller såväl vattnets omfattning som ursprung här på vår planet. Det finns nämligen spår i den diamant artikeln handlar om som tyder på att det finns mycket mer vatten i jordens inre än vi hittills trott. Detta har lett till att många experter på geologi numera lutar åt att vattnet bildades här på jorden snarare än fördes hit av kometer. En liten mängd vatten kan ha kommit med kometerna men den allra största mängden bildades enligt dom här, på plats.

Mer vattenrelaterade ämnen, den varma vintern vi har haft tillskrivs klimathotet av den allvetande mediakåren, specifikt SR och SVT, medan vi andra vet att milda vintrar alltid har funnits och kommer att finnas tills solen börjar värma upp jorden om några miljarder år. De som blint tror, utan att ha några som helst säkra bevis för sin sak, bör lämna mediaarbetet och bli medlemmar i ett av riksdagens två mest onödiga partier, Miljöpartiet."Herr Ober, Eis bitte!"

Populära inlägg