onsdag 16 februari 2011

You make a grown man cry

Reklammakare och i förlängningen de företag som anlitat reklammakarna älskar att använda sej av låten "Start Me Up" av The Rolling Stones. Det får de så gärna göra men de borde samtidigt se till att sentensen "You make a grown man cry" inte kommer med varje gång. Nu senast Dressmann som använt sej av den reklamen och jag blir bara så lack på det företaget. Jag vet inte varför men jag gillar inte det företaget speciellt mycket. Det är nåt med deras affärer och deras taktik som jag ogillar.

Microsoft hade samma låt i sin reklam för Windows 95 för snart 16 år sen. Där stämde verkligen den frasen om att få en vuxen man att gråta in. Folk fortsätter att gråta över windows ända sen dess samtidigt som herrar Ballmer, Gates och Allen skrattar hela vägen till banken.

Bananer och strålning

Strålande gott! Bild tagen från David Gottliebs blogg för att ära hans minne.

En vanlig banan innehåller mer strålning än det du får från av att vara nära ett kärnkraftverk. Smaka på den du! Det konstaterar Anthony Watts och även en kritiskt tänkande människa som undertecknad får sej en mental känga för att jag inte kunde tänka så långt att maten vi äter är ganska radioaktiv - rent naturligt. Vi utstrålar själva radioaktivitet och tar emot den. Ändå slog den här artikeln emot mej som om jag inte kunde nånting om det. Jag måste vara trött, för lite bananer, för lite kalium. I morgon köper jag lite strålning i frukt, förlåt bärform. Bananer är bären på en ört och vi kallar det bara för frukt för dom är så stora.

Ha en strålande dag, ni som hatar kärnkraft men inte fattar att allt omkring er strålar för fullt.

Ny planet i vårt solsystem?

En ny planet i vårt solsystem och som har en massa upp till fyra gånger större än Jupiter? Det är vad några forskare kallar den upptäckt av något precis vid gränsen för Oorts moln, en svärm av kometer och mindre planetämnen som är uppkallad efter holländaren Jan Hendrik Oort (1900-1992). Jag föredrar att kalla det anomali än så länge. Saken är i alla fall klar att något där ute stör vissa delar av solsystemets yttre gräns och detta är större i massa än Sedna, som också finns där ute. NASA ska i alla fall undersöka med sina nya teleskop i den regionen för att se om det stämmer. Vi får se varthän det leder.

Expressens artikelskrivare verkar dock ha fått nåt om bakfoten. Pluto har inte försvunnit, vare sej fysiskt eller definitionsmässigt. Pluto har bara fått en ny beteckning sen 2006. Vi kallar den numera för dvärgplanet. Pluto är den näst största av alla dvärgplaneter, Eris är den största.

Tack till Anders Edwardsson på bloggen Svensk Historia för detta.

Ska tillägga att Oorts moln också ibland kallas Öpik-Oorts moln efter den estniske astronomen Ernst Öpik (1893-1985) som framkastade teorin om kometer i en svärm utanför själva planetsystemet tjugo år före som också ansåg att istiderna och de varmare perioderna mellan dom beror på ojämnheter i solens utstrålning.

Den riktiga skräpmaten

Nånstans måste det finnas bra snabbmat. Bild från Spartipset.se

Vi matas ständigt i tidningar, genom internet och TV med hur hemsk snabbmaten är. Därför skulle jag vilja sjunga dess lov. Det måste finnas god och mättande, dvs bra, snabbmat också som inte förtjänar öknamnet skräpmat där ute. Riktig korv med mos, en bra hamburgare som inte är stel och trist, en pizza så tunn och frasig och riklig med pålägg, en kebab som inte dryper av underliga bismaker, nåt annat. Sill med knäcke kan kanske vara ett alternativ (den som sett filmen Mannen från Mallorca vet vad jag menar) liksom en macka i ett kafé.

Är det nån som kan hjälpa mej här med att hitta såna här ställen där maten kommer på ett kick men ändå är god och samtidigt relativt närande, tillräckligt för att hålla en igång hela dagen?

Populära inlägg