måndag 2 februari 2009

Göjemånad

Göjemånad är den ursprungliga benämningen på februari. Ordet ska enligt språkforskare betyda snömånad, efter ett indoeuropeiskt ord för snö. Nu har de brittiska öarna fått smaka på detta. En fot snö, dvs dryga två decimeter, har fallit över öarna och lamslagit trafiken och slagit ut elen. Det är lätt för oss här i kalla norden att bli förvånade över hur lamslagna de blir där men faktum är att södra England inte är vant vid snö under vintern. Ett tecken så gott som något om att vi nu går in i en kallare period, kanske.

Miljöfarliga politiker borde avvecklas

Mona Sahlin är ju rent ut sagt farlig för vår framtid när hon frankt och utan pardon avfärdar kärnkraften. Biobränsle och vindkraft, två energikällor som båda är ineffektiva och biobränsle är dessutom i längden riktigt miljöfarligt, förordar hon istället. Om hon åtminstone sagt vattenkraft så hade jag hållit med men den ena energikällan hon gillar är direkt farlig för våra skogar, vår biotop, den andra är dyr och väldigt ineffektiv. Visserligen är de roliga att titta på men det krävs rätt många av dom för att ersätta andra källor.

Synd att de gröna khmererna slog klorna i hennes generation, den generation som utan problem tvingade på oss andra bioodlade grönsaker som inte behövs eftersom traditionella odlingsmekanismer är bättre, kostcirklar som ger oss feta människor i alla åldrar, ett påhittat klimathot, en "grön" livsstil medan de själva rökte på och bolmade under det att de yrade nåt om sunt leverne. För att inte tala om de hiskeliga kläderna de gjorde populära på 70- & 80-talen!

Denna generation (födda åren 1945-1960) polariserade politiken som ingen före dom, rött och blått har väl inte stått så långt ifrån varann som efter 1968 och framåt t o m 1980. De är varandras ytterligheter, de är samtidigt så lika varann att det är äckligt. Som tur är blev inte alla födda under den här perioden kvar i det där polariserade träsket utan de skapade sej riktiga liv. Tyvärr fastnade en del av "grönismen" på dom som blev politiker, även de som blev blåa sådana. Det är effekterna av detta vi ser nu, när hippies i USA först blev yuppies, följt av "greenies" och till sist blev de politiker. Skrämmande!

Populära inlägg