onsdag 29 juni 2011

Mycket bra skrivet av Henrik Alexandersson om SD

Nu har Sverigedemokraterna avslöjats för vad de egentligen är, de är isolationister. Det innebär att man hellre stänger in sej i sitt eget land och låtsas som det regnar inför det som händer ute i världen. Ett både farligt och lönlöst förhållningssätt i längden. Henrik Alexandersson visar på hur SDs EU-kritik inte är nåt annat än just missriktad opportunistisk isolationism när han pekar på hur SD försöker göra Schengenarbetet till en kampanjfråga. Allt detta i den förmenta "svenskhetens" namn. Den där svenskheten som aldrig har funnits annat än i romantikers vilda fantasier. Samma sorts fantasier som ledde till Tysklands, Italiens, Jugoslaviens, Ungerns, Tjeckoslovakiens och många andra länders bildande från ca 1850 och framåt.

Ja, jag talar om igen om nationalism, denna av mej så hatade form av samordning av folk och fä. Men åter till Alexanderssons inlägg. Han har också rätt i att de etablerade partierna blundar alldeles för hårt inför SDs försök att blanda bort korten. De stora partierna ser hellre att man håller sej väl med EUs byråkrati än kritiserar dess struktur och felaktigheter. Man borde alltså bemöta och ta ner SD på jorden i en helnelson snarare än att cirkla runt dom. För det handlar inte om att Schengen är ett dåligt sätt att få hit en massa dagdrivare utan om att Schengen borde utvecklas till ett fullfjädrat redskap i kampen mot knark och sexhandel. Om vi fått in dessa problem borde den fria rörligheten kunna användas till att snabbt sprida kunskapen om dessa oegentligheters rörelser inom unionen.

För övrigt är inte tiggeri nåt större problem på våra gator. Problemet på våra gator är att de inte rena nog. Rensa upp allt skräp så kan ni eventuellt återkomma då.

Tillägg: Läs även detta som ytterligare torde genera SD-anhängare i och med att de verkar hysa uppfattningen att CIA ska ha rätten att föra bort och döda andra länders medborgare om dessa tros vara terrorister. SD skulle alltså stödja uppfattningen att Sverige inte har rätt att hävda sina egna gränser. Hur var det nu med svenskheten?

Populära inlägg