lördag 8 januari 2011

Mellanöstern i all ära, de största idioterna finns i USA

Så har det hänt igen, en politiker har skjutits ner av en dåre som ogillar hennes politik. Själv ser hon ut att klara sej men flera andra dog, bl a en nioårig flicka. Det hela hände nu i kväll i Tucson, Arizona, medan kongressledamoten Gabrielle Giffords höll ett möte utanför en affär. Låt oss hoppas att hon klarar sej.

Förövaren, ett pucko i 20-årsåldern, ska ha varit tyst under hela tiden han sköt omkring sej och försökte sen fly som den fegis han är men fångades in och fördes bort av polis. En sak jag undrar över är varför man trycker så hårt på rätten att bära vapen i det där landet. Det är ju inte längre hotat av björnar, ursprungsbefolkning eller britter. Varifrån kommer hotet?

Tjockt ozonskikt inget människan kan ta åt sej äran för

Ozonskiktet över södra Sverige uppges vara tjockare än på 20 år, allt enligt SMHI och TT (artikel hos DN). Det hänger helt klart samman med den svagare solstrålning vi upplevt de senaste åren. Jag är ingen vän av orsak och verkan eftersom det är ett bedrägligt "verktyg" men i detta fall stämmer det i stort sett överens att när solen är svagare växer också ozonskiktet i vår atmosfär. Motsatta förhållandet gäller när solen är starkare, vilket den också var när larmrapporterna om ozonskiktets uttunning kom på 1980-talet. Att vi människor med ca 70 år av aerosolflaskor med freoner i skulle ha kunnat påverka ett flera ton tungt skikt ca 40 km upp i luften är orimligt. Att det finns gaser där uppe som liknar de vi hade i sprayflaskorna förr är en ren slump. Dessa gaser bildas naturligt när ozon reagerar med andra gaser och med strålning. Varför försvann inte ozonet i storstäderna när man sprayade hej vilt där med freoner fram till 1970-talet? Det ökade ju istället.

Många forskare ifrågasätter nu också om freonerna verkligen är svaret på problemet med ozonskiktet. Läs bara här. Dessutom, om vi nu ska gå in på orsak och verkan så är det en intressant detalj att det är just vid polerna som ozonet är som svagast, just där solens strålar lättast hittar in genom såväl van allen-bältet som atmosfären. Synd att vissa forskare genast skulle dra människan-är-en-skurk-pinnen i lottdragningen och dessutom få med sej politiker och proffstyckare i detta.

Mellanöstern är full av idioter och klantskallar

Räcker det inte med att israeler och palestinier skjuter på varandra? Måste de skjuta sina egna nu också? Det var vad som hände under fredagskvällen när de skulle besvara eld från palestinskt håll i Gaza. Nåväl, det bevisar återigen att folk i Mellanöstern är idioter, på ett eller annat sätt. Åtminstone är de som skjuter och spränger klantskallar. De som styr på respektive sidor är bara onda.

Populära inlägg