torsdag 22 maj 2014

Min favoritmusik: On The Level

1975 års bästa skiva, tillsammans med Queens A Night At The Opera och Vangelis Heaven And Hell. Men detta är ingen bombastisk, omväxlande och skojfrisk platta. Detta är en skön inblick i röjarrockens paradis. Det är kanske inte pubrock men inte långt ifrån. Dave Edmunds har säkert lyssnat en och annan gång på de låtar Francis Rossi skrivit, I Saw The Light låter ganska mycket Edmunds. Det är skramligt, lite sjabbigt, fullt av inklippt studiosnack i början på vissa låtar, möjligen för att ge lyssnaren en inblick i hur Status Quo arbetar och resonerar som band. Kort sagt, ett röjarrocksalbum.

Detta är ett album som bäst avnjutes utan något annat ljud i rummet. Låt skivan drabba dej för det kommer den att göra. Första spåret, Little Lady, ser till att så sker. Den är både snabb och spännande. Rossis solo i mitten av låten är ett av de bästa solona nånsin, alla kategorier och genrer inräknade. Ska man vara rättvis bjuder inte On The Level på nåt nytt, speciellt inte för att vara Status Quo. Här är deras namn verkligen passande, läget oförändrat. Men det är spännande musik och den känns fräsch, framför allt som skivan saknar syntar och orglar. Syntarna vid denna tid lät minst sagt fjantiga så det är bara bra att såna inte är med. Detta är ett mer avskalat album och det låter också lite tunnare i ljudbilden än de album som kom före och efter.

Den avslutas med en Chuck Berry-cover, Bye Bye Johnny, och i Quos version blir låten ösigare än i någon annan artists version. Detta är en platta väl värd att lyssna på flera gånger på raken. Den bjuder på bluesrock, lugnare folkrock och stenhård rock'n'roll. Skaffa den nu!"May I be wiser, yes, than most men will ever be?
May I be younger most of the time
"

5:2 - Glöm inte bort att räkna kilojoule!

5:2-dieten är populärare än nånsin och den verkar funka också, för många människor. Men kom ihåg, det är inte längre kalorier som räknas, det är joule. Joule är enheten för energi. 250 kilojoule (kj) motsvarar ungefär 60 kalorier. Eftersom joule är enklare att beskriva energi på tycker jag det inte är mödan värt att hålla fast vid kalorier. Så ut och beräkna kilojoule!
"That's all gone!"

Populära inlägg