torsdag 25 december 2008

Klimathysterikerna tror på tomten

Maggie som har den flitigaste bloggen i Sverige gällande klimathysterin tipsar om en bok där tomten hjälper isbjörnar som är på väg att förlora sitt hem pga den globala uppvärmningen. Uppföljaren borde i så fall handla om hur tomten hjälper människor som håller på att förlora sitt hem pga den globala nedkylningen. För inte har isen i Arktis minskat. Den ökar och minskar med årstiderna och inte ändras CO2-nivån för det. DNs artikel från 30 november om att världen går att rädda har jag som vanligt missat (hur jag lyckas missa allt sånt här fattar jag inte).

Jag förstår faktiskt inte vad det är vi ska rädda. Hittills har inte jordens kontinenter spruckit eller gräshoppor kommit i stora svärmar till Europa. Jag tror vår planet struntar i våra små utsläpp. Det är försurning, utsläpp av andra gaser och substanser som är den verkliga faran, för allt levande i alla fall. Svavel och kalium är värre saker än koldioxid. CO2 ska vara där uppe i atmosfären och mängden som finns där är densamma som den alltid varit. Svavlet ska dock inte släppas ut i de mängder som kommer ut nu. Det ligger nämligen inte kvar i luften utan faller ner och hamnar i naturen på diverse sätt, bl a i vattnet och skogarna. Att industrierna gick omkull i Östeuropa efter Järnridåns fall är bara bra för naturen.

Så, nu har jag skällt färdigt. God jul, allesammans!

Egypten hämnas på EU genom att avvisa svensk minister

Så kan det gå när man blir alltför likt USA. Nu släpptes inte arbetsmarknadsministern in i Egypten då han saknade visum. Detta är följden av att EU infört visumtvång för diplomater från andra länder. Det har lett till att Egypten infört visumtvång för alla diplomater. Hämnden är ljuv. Så går det när man inför regler som inte har nån annan funktion än att hindra fria rörelser över gränserna.

Populära inlägg