onsdag 24 november 2010

Fullständigt subjektivt och fördomsfullt inlägg

Nu ska här skrivas så elakt och politiskt inkorrekt som jag bara kan skriva. Därmed inte sagt att jag ska hoppa på någon enskild person eller folkgrupp. Det är grupperingar och diverse yrken jag vill åt. När jag talar om grupperingar är det framför allt de som styr i Nordkorea jag tänker på. Egentligen inte bara dom utan de flesta andra jävlar som sitter och tycker att de är nåt bara för att de är politiker. De med Kim Jong-Il i spetsen som sitter på makten i Nordkorea, tror de verkligen innerst inne på det de säger utåt att de jobbar för? Tror de verkligen att deras sätt att styra är bra för hela Nordkorea? Om de gör det är det sannerligen frågan om en verklighetsförnekelse utan dess like, kejsaren är inte bara naken, han är skinnflådd också. Landet är både en konfuciansk teokrati och en nekrokrati där Kim Il-Sung, som dog 1994, fortfarande är landets store ledare. Apoteos, någon?

Inte för att Sydkorea är så mycket bättre. I många år var det landet en militärdiktatur som på många vis var värre än grannen i norr. Den diktaturen avvecklades så för några decennier sen och landet blev en "demokrati". Mutor, övergrepp och annat präglar dock fortfarande sydkoreansk politik. Men det är ett friare land än Nordkorea, det går inte att komma ifrån.

Frågan är om det egentligen finns någon demokrati värd namnet nånstans i världen alls. Visst, det är fint att man får yttra sej i form av val och att ingen kommer och tar en för att man uttrycker sitt tvivel på rådande politik. Men det är ändå ett visst mått av icke-demokrati när man klagar på vissa aspekter av förd politik och får höra från berörda politiker att "vi är förtroendevalda av folket och då får ni acceptera detta". Detta är det största problemet med majoritetsdemokrati. Vissa saker kanske inte ska behandlas av en majoritet utan att man bör söka en så bred överenskommelse som möjligt. Då kanske fler alternativ kan beslutas om samtidigt. Nåväl, det där är ingen hjärtefråga för mej inom de demokratiska frågorna. Det viktiga för mej är att varje människa, varje individ, ska ha rätten att göra sin röst hörd på den politiska arenan utan att politikerna säger som de gör att man bör låta dom göra sitt jobb. De jobbar ju faktiskt på vårt uppdrag.

Den som läser mina inlägg här har kanske förstått att jag inte är nån större beundrare av storpolitik och de stora ideologierna. Allt som förstör för den enskilda individen och sätter käppar i hjulen för allas välfärd och vällevnad hatar jag. Jag sticker inte under stol med att jag gärna ser sånt försvinna på ett för älskare av storvulna ideologier våldsamt vis. Socialism, konservatism och liknande kollektivistiska idéer är gamla mossiga idéer som inte hör hemma i ett modernt samhälle. Framtiden tillhör de som kan bejaka individuell frihet parad med kooperation. Det hoppas jag åtminstone är fallet. Sen om verkligheten blir så är en annan femma.

Så där värst fördomsfull verkar jag inte ha varit, subjektiv kanske men ingen är objektiv, det bara verkar så.

Populära inlägg