torsdag 6 januari 2011

Jorden plus plast

Jag skrev ju härom dagen om att plastansamlingarna i Stilla havet inte var så stora som man hittills trott. Nu har även Anthony Watts tagit upp det och genast slogs jag av George Carlins klassiska ståupp-show om att rädda jorden. Så varsågoda, här kommer hans inslag om just att "rädda" jorden:

 

Läs gärna också Lars Berns svidande vidräkning av regeringens energipolitik.

Andrew Wakefield, charlatan

Andrew Wakefield. Foto: Getty Images

Det är inte alltid jag håller med etablerad vetenskap (hrm, klimatforskningen!) men nu gör jag det för det finns ingen chans i världen att autism skulle kunna framkallas av vaccineringar. Inte en chans! Mannen bakom detta påstående, britten Andrew Wakefield, är i mina ögon en charlatan. Jag kan rätt så mycket om medicin genom min mamma som i många år var läkarsekreterare på patologen vid Sahlgrenska Sjukhuset i Göteborg och så mycket har jag lärt mej om autism att det är nåt som sitter i huvudet redan från en människas tillblivelse. Det kan lindras genom aktiv verksamhet kring den som har det men i grunden är det medfött och kan inte skapas av vaccinering eller annan verksamhet.

Det talas nu från visst håll om att Wakefield borde utlämnas från USA där han numera verkar till Storbritannien för att ställas inför rätta. Det håller jag absolut med om för det är många föräldrar som gått på den här bluffen och som fortsätter gå på den. Många människor, framför allt barn, som skulle kunnat leva har dött pga de inte blivit vaccinerade som en följd av denne mans falska vetenskap.

Om man tycker att klimatvetenskapen är full av falska profeter är det ingenting mot detta. Att gömma nedgångar i temperaturen till förmån för en upplevd temperaturstegring är inget emot att hitta på samband mellan vacciner och autism. Annika Dahlqvists tveksamhet mot vaccinering förrförra året handlade mer om att man kunde ta det lugnt med vaccinering om man bara åt rätt och det handlade ju om vuxna människor. Jag är säker på att hon inte skulle råda folk att avstå från vaccin pga nån påstådd risk för autism.

Ännu fler dumheter från Copyswede

Telia kommer troligen inte att visa SVT Play i digital-TV-utbudet i fortsättningen och det är Copyswedes fel. Denna giriga organisation med lika giriga huvudmän i spetsen vill ha pengar för nåt som både vi och Telia redan betalat för på annat håll. Sån är upphovsrättsbranschen där girigheten är numero uno. Tänk om man kunde förbjuda sån verksamhet.

Populära inlägg