lördag 21 april 2012

Missförstånd avrättas obarmhärtigt

Jag tänkte reda ut en del missförstånd som folk tycks gå omkring med. Fem stycken blir det den här gången. Vassego, ni kan tacka mej senare.

1. Karl Marx var INTE kommunist, ej heller förordade han kommunismen som ideologi. Han föreslog det däremot i fall utvecklingen av samhället tillät dess införande, vilket är en helt annan sak. Att folk utan förmåga att tänka sej in i hur folkmassor och länder fungerar i praktiken förläst sej på hans bok "Det kommunistiska manifestet" är en stor sorg för mänskligheten.

2. Besättningen på Apollo 13 sa INTE "Houston, we have a problem". Vad en av besättningsmedlemmarna, John Swigert, sa var detta:

Swigert: 'Okay, Houston, we've had a problem here.'
Houston: 'This is Houston. Say again please.'
Lovell: 'Houston, we've had a problem. We've had a main B bus undervolt.' 

Detta problem ledde alltså till att farkosten de färdades i tappade syre och de fick aldrig landa på månen som var tänkt.

3. Återigen, man kan INTE se Kinesiska muren från månen eller ens en bit ut i rymden. Man måste komma ganska nära och vara precis över Kina för att se den. Från månen kan man nätt och jämnt se haven och kontinenterna.

4. Det finns inga konkreta bevis för att drottning Victoria av Storbritannien ska ha sagt "We are not amused" (Vi är inte roade). Första gången det nämns är i en halvt fiktiv bok från 1919, 18 år efter drottningens död.

5. De där som enligt bibeln besökte Jesus när han var baby i grottan, stallet, vad det än var, var INTE tre. Faktum är att det inte står hur många de var, dessa visa män som kom österifrån. Det är senare tiders traditioner som "kommit fram" till att de måste vara tre, helt i enlighet med kyrkans behov av treenighet.
"You may say I'm a dreamer,
but I'm not the only one"

Populära inlägg