onsdag 10 oktober 2012

Ozonhålet bla bla bla

Ozonhålet är rekordlitet enligt forskare. Det basuneras ut i stora feta bokstäver bl a på Svenska Dagbladets hemsida. Naturligtvis tar den del av mänskligheten som köpte ozonhålshotet för 20 år sen åt sej äran av att ha "räddat" ozonskiktet. En räddningsaktion som faktiskt var onödig om man får tro viss forskning.

Och som vanligt, klimathotet måste hållas igång. Det är ju närmast obligatoriskt att undergångsscenariot ska vara med så fort nåt positivt nämns i media. "Allt är bra - men vi går ändå under för det har Al Gore sagt!" Jag blir bara så trött, så trött ibland på dessa pessimister.
"Den enda skillnaden mellan en saxofon och en motorsåg är greppet."

Allvarliga brister i säkerheten kring våra kärnkraftverk

Obehöriga som tar sej in så här lätt visar på ett allvarligt fel i den struktur som vaktsystemet bygger på. De kallar sej själva flummiga miljöaktivister som utför dessa intrång men flummet finns även hos väktarna. Man lever som i ett gammaldags slott där man tror att det är ointagligt. Vem vet vilken miljötok som får för sej att leka med knapparna om han/hon lyckas ta sej in där? Men så långt når de naturligtvis aldrig. Därtill är bevakningen för bra. Det är det yttre som är under all kritik.

Kanske nån ska köpa det här utrangerade atomkraftverket och öva på det?

Det ska tilläggas att jag inte stöder den här aktionen från Greenpeace sida alls. Nu visar de med all önskvärd tydlighet att öknamnet Brownwar verkligen passar.


"Minihandbok för turister: Drick inte vattnet i u-länderna, andas inte luften i i-länderna."

Populära inlägg