måndag 28 september 2009

Hockeyklubban är död


SVTs meteorologer har använt den, TV4s diton likaså. Den har använts överallt men den är inte mer ackurat för det. Den är ett misch-masch av årsringsdata sammanställda för att visa på AGW-teorins förträfflighet. Nu är det diagrammet definitivt dött. Jag talar om Michael Manns ökända hockeyklubba. Den visade hur temperaturen ska ha gått på i jämn takt för sen ha stigit sen slutet av 1800-talet samtidigt som koldioxidhalten gått upp. I diagrammet ovan finns Manns hockeyklubba med för att jämföra med de resultat man fått från andra håll, de resultat som inte fick vara med i statistiken när "beviset" på människans intrång i klimatet skulle presenteras.

Det är den gröna linjen vi ska följa (lite ironi med tanke på miljörörelsen!). Den svarta linjen går åt rakt motsatt håll mot Manns. Den liknar i så fall en kratta. Den kan behövas när politiker vägrar inse sanningen om klimatet, nämligen att vi inte kan göra nåt åt det. Det är klimatrealism.

Fusket med omröstningen kring klimatet

Jag har länkat till den här artikeln i DN tidigare men tänkte inte vidare på det då. Nu visar det sej att det är nåt lurt med hela enkäten. Maggie på bloggen The Climate Scam har avslöjat en del generande fakta kring förfarandet bakom den. Man frågade ut ett antal människor över hela världen, men det var bara ett visst antal personer i varje land. Av dessa som svarade fick sen ett urval svara på fler frågor. Dessa utvalda ingår i det som DN svalde med håll och hår. I Sverige var det Borlänge som var den utvalda staden. Man kan ju undra, precis som Maggie skriver: "Hur många av er tror att de som anmälde sig var helt vanliga människor med ett genomsnittligt intresse för klimatfrågor?"

Inte många, skulle jag själv tro. Klimatproffs finns det gott om nu sen 1998 och framför allt sen Al Gore hov upp sin baryton.

Populära inlägg